logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czas aktualizacji danych w systemie UKE po otrzymaniu pozwolenia radiowego

05 Mar 2024 14:25 1152 10
REKLAMA
  • #1 20991305
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20991414
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 20991440
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1462
    SP5IT napisał:
    Skoro masz pozwolenie w ręce, to dlaczego miałbyś nie móc nadawać? Baza jest aktualizowana, jak się komuś w UKE zechce do niej usiąść.

W naszym wyobrażeniu jesteśmy bardzo ważnym "klientem" UKE (ach, te wypieki na egzaminie). Ale prawda jest odmienna. To jest dla tego organu zajęcie którejś tam kolejności.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20992459
    yes2mike
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 320
    Jaki masz znak? Muszę Cię w bazie UKE sprawdzić. :D
    A tak zupełnie poważnie... Co za czasy, że Internet jest wyznacznikiem. Aktualizacja mojego terminu pozwolenia wskoczyła chyba na drugi dzień. Nie stresuj się, bo pozwolenie jest decyzją, a od niej przysługuje odwołanie, więc zapewne to jest powodem.
  • #7 20992533
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 751
    Wystarczy wejść na stronę UKE i poczytać:

"Wykaz pozwoleń publikujemy na stronie: https://amator.uke.gov.pl. Wykaz jest uaktualniany raz na dobę.

UWAGA: pozwolenie (lub decyzja zmieniająca pozwolenie) umieszczane jest automatycznie w wykazie dopiero po otrzymaniu przez nas zwrotnego potwierdzenia odbioru przez wnioskodawcę listu z pozwoleniem, a więc z pewnym opóźnieniem. Brak pozwolenia i znaku wywoławczego w wykazie nie musi oznaczać, że pozwolenie nie zostało wydane. Ważność pozwolenia jest każdorazowo określona na dokumencie.

Jeśli posiadaczowi pozwolenia zależy na wcześniejszym umieszczeniu pozwolenia w wykazie, może przesłać elektroniczną kopię pozwolenia (skan, zdjęcie) wraz z datą jego odbioru, pod adres mailowy, umieszczony u dołu strony
    ".

https://bip.uke.gov.pl/jak-uzyskac-rezerwacje...zwolenie-tresc/pozwolenia-amatorskie,6,0.html
  • #8 20992566
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 20993912
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 751
    Otrzymałeś wyjaśnienia prosto ze źródła. Nic innego nikt nie wymyśli.

PS. Ja wysłałem im na podany adres e-mail zdjęcie koperty, w której dostałem pismo, i tego samego dnia mój znak znalazł się w wykazie.
  • #10 20996169
    jimasek
    Ocena: 2677
    Masz pozwolenie radiowe w ręku, więc możesz nadawać. Pozdrawiam SQ3M
  • #11 20996500
    yes2mike
    Ocena: 320
    Niektórzy uważają, że jeżeli czegoś nie ma w Internecie, to nie istnieje. Znam takie przypadki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z aktualizacją danych w systemie UKE po otrzymaniu pozwolenia radiowego, które nie pojawiło się w bazie przez 7 dni. Odpowiedzi wskazują, że posiadanie pozwolenia w formie papierowej uprawnia do nadawania, mimo braku wpisu w systemie. Aktualizacja bazy danych UKE odbywa się automatycznie po potwierdzeniu odbioru pozwolenia przez wnioskodawcę, co może powodować opóźnienia. Użytkownicy sugerują przesłanie elektronicznej kopii pozwolenia, aby przyspieszyć proces aktualizacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA