logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zadanie z obwodów RLC: liczby zespolone, kąt > 90°, obliczanie napięć i prądów

cybergood 03 Gru 2005 22:11 1262 3
REKLAMA
  • #1 2051015
    cybergood
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    cze
    posiłbym o napisanie mi zadania z obwodów RLC z liczbami zespolnymi.wiecie oblicznie napiec na kazdym elemencie pradów reaktanciii susceptncii itd.a jeszcze zeby kat którys z kątów był wiekszy od 90° .Mam jutro sprawdzian a nie moge w zbiorze znalezc zadnego zadania zeby którys z kątów wychodził wiekszy od 90° albo od -90°.Zadanie moze byc wymyslone nawet z głowy ale zeby mi ktos pózniej spradził wynik.:D
    Niby to potrafie rozwiązywac ale jest ta niepewnosc..

Pozdrawiam:D:D
  • REKLAMA
  • #2 2051072
    jony
    Specjalista elektronik
    Ocena: 881
    A w ogóle kąt miedzy prądem a napięciem może być może być większy niż 90 w układzie RLC??
  • REKLAMA
  • #3 2051190
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3372
    Witam
    Masz dwa zadanka.
    Pierwsze jest trochę chytre, drugie łatwe.
    Żeby Cię nie korciło plik z odpowiedziami zapunktowałem.
    Pozdrawiam

Odpowiedzi prześlę na PW. Daj znać.
    Załączniki:
    • Zadanie z obwodów RLC: liczby zespolone, kąt > 90°, obliczanie napięć i prądów zadanie nr 1.jpg (9.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Zadanie z obwodów RLC: liczby zespolone, kąt > 90°, obliczanie napięć i prądów zadanie nr 2.jpg (15.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2053678
    cybergood
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    No dzięki za zadanie mniej wiecęj wiem jak rozwiązać ale zastanawiam sie na d zad 2 bo chyba nie podałeś przesunięcia fazowego U albo sie myle.
    Narazie dzięki ,jak skończe rozwiązywać to zaraz do ciebie napisze i dam odpowiedz do zadań
REKLAMA