logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Miele W 1512- pralka brak poboru wody, trzaskanie przy starcie programu.

Nozyczki 06 Mar 2024 19:14 528 5
  • #1 20993172
    Nozyczki
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Witam,
    Mam problem z pralka Miele, przy wyborze programu nie może zastartować, nie pobiera wody. Problem czasem występował ale po drugim uruchomieniu było okej, teraz wody nie pobiera tylko słychać trzaskanie z elementu który zamieściłem na filmie. Nie jestem absolutnie fachowcem, lubię czasami pogrzebać w takich rzeczach, w garażu mam druga identyczna pralkę i podejrzewam ze wymiana tego elementu załatwiła by sprawę natomiast zastanawiam się czy można to jakoś naprawić bez podmiany z drugiej pralki. Pozdrawiam serdecznie.
    Wyświetlacz pralki Miele z komunikatem fault Zbliżenie na panel pralki Miele Novotronic W 1512 z informacjami o systemie Watercontrol. Wyświetlacz pralki Miele z komunikatem Technical

• #2 20993238
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4612
    Niektóre elektrozawory są/były rozbieralne. Jak jest tutaj? Oglądnij i sam zdecyduj, czy jest do naprawy, czy trzeba przełożyć z innej pralki, lub kupić nowy.
  • #3 20993244
    Nozyczki
    Poziom 7  
    Zobaczę po powrocie z pracy, czy jest możliwe że przez zbyt zakamienioąa wodę wszystko się zwyczajnie pozatykało?
  • #4 20993563
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2307
    Wpisz w temat typ model pralki.
    Do wymiany kierownicą wody bo ten dźwięk jest z silniczka krokowego w tym urządzeniu co podaje i steruje wodą jak masz drugą taką samą to podstaw ten element.
  • #5 20994324
    Nozyczki
    Poziom 7  
    Przyjrzałem się dokładnie elektrozaworowi, jest jakby zalany dziwną substancją, która przypomina trochę olej, elektrozawór i wtyczka, rozumiem ze głównie powinienem skupić się na tym właśnie elemencie w pierwszej kolejności? Czy bardziej skupić się na tym cykaniu tego silniczka? Elektrozawór pokryty dziwną oleistą substancją z widoczną wtyczką i przewodami. Elektrozawór z wtyczką pokryty oleistą substancją. Elektrozawór pokryty olejopodobną substancją [img-3]
  • #6 20994972
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2307
    Przecież napisałem co terkocze kierownica wody tam masz sterowanie silniczkiem krokowym a Ty swoje jak masz drugą pralkę taką samą to zamień je miejscami.
REKLAMA