logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung WF60F4EFW0W zatrzymuje się podczas prania, rusza po resecie

ziolek01 07 Mar 2024 10:51 813 8
REKLAMA
  • #1 20993957
    ziolek01
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,

Rodzice posiadają pralkę Samsung WF60F4EFW0W. Pralka od jakiegoś czasu podczas prania wstrzymuje pracę (zatrzymuje się), po naciśnięciu 2 x przycisku START rusza na około 30s. Sytuacja powtarza się przez około 3 minuty i po tym czasie zaczyna prać dalej poprawnie. Zdarza się również, że zatrzymanie pralki + opisana sekwencja zdarzały się dwukrotnie podczas prania. Filtry wyczyszczone

Prosiłbym o pomoc co to może być.
  • REKLAMA
  • #2 20993970
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3805
    Zawsze jest to samo i trzeba naprawiać elektronikę! Trzeba mieć czym oraz wiedzę i umiejętności bo pójdzie za chwilę na złom! Przykłady do poczytania: Link
  • #3 20993996
    ziolek01
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedź. Ojciec znalazł jakiegoś człowieka co niby się zna (z polecenia ) który stwierdził to samo, że moduł elektroniczny, ale poszukał rodzicom nowego, który praktycznie z wymiana kosztuje więcej niż nowa pralka. Czytałem coś wstępnie, że ludzie naprawiają te elektroniki tylko kwestia, żeby znaleźć kogoś kto na tym się zna. Chciałem się upewnić czy jest w takim razie możliwość naprawy takiego modułu ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20994014
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3805
    ziolek01 napisał:
    Chciałem się upewnić czy jest w takim razie możliwość naprawy takiego modułu ?
    Jak najbardziej tak, ale ma to być elektronik w branży AGD, a nie wymieniacz! Ponieważ nie ma takiej potrzeby by wymieniać skoro jest 99.9% szans na naprawę na teraz i to co może nastąpić w niedalekiej przyszłości tylko trzeba wiedzy, rzetelności oraz ostrożności przy wyciąganiu tej PCB z zalewy :)
  • REKLAMA
  • #5 20994101
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2284
    Na tym portalu jest masa ogłoszeń, ale nie znam ich umiejętności i wiedzy. Najlepiej wybrać takiego, który jest w stanie taki moduł po naprawie u siebie zamontować i przetestować, żeby się nie okazało, że naprawi jedno, a przestanie działać drugie.

https://www.olx.pl/uslugi/q-naprawa-programator%C3%B3w-samsung/
  • REKLAMA
  • #6 20994104
    ziolek01
    Poziom 9  

A czy jest możliwość polecenia kogoś z Poznania (lub nie wiem wymontowania modułów i wysłania (nie wiem, czy to jest zgodne z regulaminem forum)? Czy szukać samemu?
  • #7 20994108
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3671
    ziolek01 napisał:
    A czy jest możliwość polecenia kogoś z Poznania (ub nie wiem wymontowania moduły i wysłania (nie wiem czy to jest zgodne z regulaminem forum)? Czy szukać samemu ?

Napisz na PW do kolegi @mrice .
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/uzytkownik146538.html
  • #9 20994202
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2284
    Gdyby nie ten żel to chętnie bym naprawił ten moduł.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Samsung WF60F4EFW0W, która zatrzymuje się podczas prania, a po resecie działa przez krótki czas. Po oczyszczeniu filtrów, problem nadal występuje. W odpowiedziach sugerowane jest, że przyczyną może być uszkodzony moduł elektroniczny, który można naprawić, zamiast wymieniać na nowy. Wskazówki dotyczące znalezienia specjalisty w branży AGD oraz linki do ogłoszeń o naprawach zostały podane. Użytkownicy podkreślają znaczenie wyboru rzetelnego fachowca, który potrafi naprawić moduł i przetestować go po naprawie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA