logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki smartfon do 700 PLN z dobrym aparatem - Motorola G72 czy Xiaomi?

mar_ko 09 Mar 2024 13:30 1254 5
  • #1 20996809
    mar_ko
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Jaki telefon dla żony w miejsce padającej Motoroli G7 Power?
    Zastosowania podstawowe - rozmowy, sms, żadnych gier.
    Niech robi ładne zdjęcia - tu chyba Xiaomi wygrywa?
    Max 700PLN
  • #2 20996823
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3806
    mar_ko napisał:
    Jaki telefon dla żony w miejsce padającej Motoroli G7 Power?
    Chyba najprościej będzie, jak zainteresowana weźmie do ręki i sprawdzi, co jej bardziej odpowiada?
    mar_ko napisał:
    Niech robi ładne zdjęcia - tu chyba Xiaomi wygrywa?
    Być może kilka innych marek by się znalazło?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20996854
    mar_ko
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Mobali napisał:
    Chyba najprościej będzie, jak zainteresowana weźmie do ręki i sprawdzi, co jej bardziej odpowiada?

Obecny telefon to już jej 3 Motorola, więc kwestia przyzwyczajenia chyba odgrywa ważną rolę.
    Xiaomi raz miałem w ręce (nie pamiętam jaki model) - chyba "filozofia użytkowania" jest w nim nieco inna.
  • #4 20997152
    Kwazor
    Poziom 33  
    Ocena: 529
    No czas na G7P ( u mnie tez wymiana -- spore uszkodzenie LCD do tego bateria 4lata też byla by do wymiany )

Nie pakuj sie w XA.... ( Chyba że lubisz teksty typu : a gdzie to jest a to a tamto ? Wez mi pomóż... ) So tego soft u nich przeładowany toną śmieci i o zgrozo reklam ! ( Da sie to wylaczyc ale trzeba dogrzebać sie )

Ogolnie : G72 to dobry trop ( nawet z g30 była by zadowolona )
    To co miała w G7 to bedzie podobnie w 72.. wiec przejscie bedzie bezbolesne..

Ja przeskoczylem G7P ma E7P ( 2 lata młodszy z recyklingu telefonu syna - on teraz m G32 ) telefony podobne ( andek 10) wydajnosciowo i tylko kopia awaryjna ( 24h odczekane bo mulił po czesciowym recovery i dopiero jak dograł reszte to telefon odzyskał wigor )
  • #5 20997245
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3806
    Przyzwyczajenie to ponoć druga natura człowieka. Skoro dotąd używała już trzy Motorole, to wybór wydaje się być oczywistością. A poza kwestią logo, czy dzisiaj różnice przy normalnym korzystaniu z telefonu są aż tak znaczne?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 21016883
    Poziom 8  
    Ocena: 1

Za ok. 750 zł z Chin i ok. 830-850 zł z PL jesteś w stanie kupić POCO M6 Pro.
    Nie chcę reklamować żadnego sklepu, ale bodajże na mi.com, jak wykombinujesz kod zniżkowy urodzinowy -20%, to zejdziesz z 1100 zł na 880 zł. Do tego punktami z klikania w jakieś głupotki u nich da się zdjąć kolejne kilkadziesiąt zł.
    Niemniej POCO akurat słyną z takich sobie aparatów.

Z Motek w tej cenie dostaniesz Moto G73.
    Xiaomi ma 4 lata wsparcia.
    Motce zostały niecałe 2 lata.

W Motce G72 zostało ok. 1 roku wsparcia aktualizacji bezpieczeństwa.
    Ogólnie telefon za 700 zł i dobry aparat to raczej oksymoron.
REKLAMA