logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wybór smartfona do 1000 zł: AMOLED, Android, 2023, ładowanie indukcyjne opcja

ITSpec. 07 Kwi 2024 15:55 783 11
REKLAMA
  • #1 21036385
    ITSpec.

Poziom 42  
    Ocena: 741
    Dzień dobry

Proszę o pomoc w wyborze smartfona.
    - Około 1000 zł netto, faktura VAT.
    - Współczesny, 2023+, z sensownym softem, nie syf od xiaomi, może czysty Android? Moto?
    - AMOLED lub bardzo dobry IPS, OLED. 6,2 cala minimum, 6,7 też może być.
    - Ładowanie indukcyjne mógłby mieć, choć to nie warunek konieczny.
    - Aparat nieważny.
    - Na kolejne 5 lat minimum, może później działać na custom romach.

Dzięki, pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Sprawny Komputer Tomasz Kokoszewski
    Patriotów 50, Warszawa, 04-912 | Strona WWW: https://sprawnykomputer.com.pl
  • REKLAMA
  • #2 21036461
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 610
    Raczej niech szuka na stronie mGSM.pl
  • REKLAMA
  • #3 21036586
    SP5IT
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1695
    Moto to obecnie Lenovo. Nie polecam. Miałem kilka i support producenta to tragedia.
    Póki nie używasz volte czy vowifi to ujdzie. Jak zaczesz używać to wtedy zaczynają się schody.
    M
  • #6 21036983
    ITSpec.

Poziom 42  
    A to inne telefony nie mają problemów?
    Nie wydaje mi się, że to problemy modelu, tylko konkretnych egzemplarzy.
    Skoro moto słabe, to proszę o inne. Po to ten temat założyłem.
    Konto firmowe:
  • REKLAMA
  • #7 21037157
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2248
    ITSpec. napisał:
    Skoro moto słabe, to proszę o inne
    Używałem innych, przeważnie Xiaomi i inne tego typu. Zawsze coś było nie tak :/ , a to jakieś funkcje nie działały, albo bateria szybko "uciekała" itd. Od czasu, kiedy zmieniłem na Motorole Edge 30 Neo, mam spokój :-) Obecnie, mam Edge 40 Neo i też nie narzekam.
  • #8 21037231
    James596
    Poziom 30  
    Ocena: 575
    Też polecam Motorolę, obecnie mają chyba najlepszy stosunek cena/jakość. No i praktycznie czysty Android bez przeszkadzajek a z dodanymi przydatnymi gestami.

Przed zakupem najlepiej sprawdź jednak w jakimś markecie działanie telefonu dość wnikliwie W moim przypadku (model G72) beznadziejny okazał się mikrofon - przy używaniu kamery stosował jakieś dziwne intensywne wycinanie szumów. W efekcie nagrania brzmiały jak wykonane pod wodą ze słabym bitrate. Z tego co widzę, producent nawet nie probówał rozwiązać problemu, ewidentnie wina spartolonego oprogramowania.
  • #10 21037406
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1246
    ITSpec. napisał:
    Za jakieś dwa tygodnie dam znać, czy są jakieś problemy.

Problemy zawsze będą, większe lub mniejsze.

Osobiście mam S23 Ultra, ale to inna półka cenowa.

Od telefonu za taką kwotę oczekiwałbyś raczej w pełni dopracowanego software - no ja już się załapałem na poprawiony, ale po premierze ludzie strasznie narzekali.
    Teraz po aktualizacji do OneUI 6.1 pojawił się problem ze sterownikami... zamienników ekranu - jak ktoś miał wymieniany, to teraz wychodzi, który serwis użył oryginalnych części.

Do tego dochodzi ewenement, który ma miejsce już od modelu S21 Ultra - śmierdzący spaloną elektroniką rysik s-pen.

No są to mimo wszystko detale, ale w telefonie z nomen omen najwyższej półki są po prostu nieakceptowalne. Szczególnie ten ekran, gdzie Samsung brandzlował się, że mają paski do demontażu baterii, tak jak to kiedyś było w iPhone, w celu ułatwienia serwisu urządzenia.

Któreś moto ma moja znajoma, 5000mAh bateria, 8 albo 12GB RAM, nie pamiętam dokładnie, 120Hz ekran itd. za niecały 1000 zł.

Z całą pewnością odradzam Oppo, miałem ze 3 modele i cóż - odkształcały się, delikatnie to ujmując. W samsungach nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem i zawsze był to dla mnie mit.
  • REKLAMA
  • #11 21037556
    ITSpec.

Poziom 42  
    Ja od lat na xiaomi. Mi 9 jakieś 5 lat temu, potem poco F3 i teraz 11T Pro, soft śmieć we wszyskich, nawet ROMy "europejskie", a nie globale, ale wydajność i reszta świetne.
    Aparat w poco f3 średni, ale 11T Pro już dużo lepszy.
    Zobaczymy co z tą moto będzie.
    Konto firmowe:

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje smartfona do 1000 zł z 2023 roku, preferując czysty Android, ekran AMOLED lub wysokiej jakości IPS, oraz możliwość ładowania indukcyjnego. W dyskusji pojawiają się różne opinie na temat modeli, w tym Moto G54, który został polecony za dobrą wydajność i dużą baterię. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z Motorolą, wskazując na jej korzystny stosunek ceny do jakości oraz czysty system operacyjny. Krytyka dotyczy także problemów z innymi markami, takimi jak Xiaomi, które często mają problemy z oprogramowaniem. Użytkownik zdecydował się na Moto G54 i planuje podzielić się swoimi wrażeniami po dwóch tygodniach użytkowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA