problem jak w temacie od jakiegos czasu zaczela brudzic wydruki sa to ciemne kropki. Po dokladnm wyczyszczeniu problem na krotko ustal, lecz po kilkunastu kopiach jest jak przed czyszczeniem. z developerow nic nie sypie wedlug mnie jest problem z czyszczeniem bebna, chodzi o walek zbierajay zuzyty toner on szybko sie zasyfia i pojawiaja sie te kropki.
Mam pytanie do ludzi majacych doswiadczenie z tymi maszynami:
- czy do wymiany jest wlasnie ta rolka, czy przyczyna lezy gdzie indziej gdyz listwa zbiera dobrze, a moze problem lezy gdzie indziej?
- jak wykalibrowac kolory (czarny np jest ciemnozielony) trzeba jakies wzorniki kolorow czy kalibrujemy na czystej kartce i jakie sa kody do kaliracji bo z tego co wiem jest ich tam kilka?
- ile kosztuje beben + listwa do takiej maszyny, gdyz beben jest lekko zuzyty - robi mala ryske
Mam pytanie do ludzi majacych doswiadczenie z tymi maszynami:
- czy do wymiany jest wlasnie ta rolka, czy przyczyna lezy gdzie indziej gdyz listwa zbiera dobrze, a moze problem lezy gdzie indziej?
- jak wykalibrowac kolory (czarny np jest ciemnozielony) trzeba jakies wzorniki kolorow czy kalibrujemy na czystej kartce i jakie sa kody do kaliracji bo z tego co wiem jest ich tam kilka?
- ile kosztuje beben + listwa do takiej maszyny, gdyz beben jest lekko zuzyty - robi mala ryske