logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opóźnienie dźwięku między głośnikiem PLAY-FI a TV Philips 65oled936/12

djerry02 28 Mar 2024 14:30 858 3
REKLAMA
  • #1 21023211
    djerry02
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Dzień dobry
    Czy Może ktoś mi pomóc zrozumieć w czym rzecz? Sprawa dotyczy TV Phillips 65oled936/12 Mam go od ok 2 lat i do tej pory połączony był przez wi-fi z głośnikiem PLAY-FI (zarządzanym przez dodatkową aplikację w TV DTSplay-fi - od Phillipsa). Jestem osoba z wadą słuchu i ustawienie tego głośnika za plecami w miejscu w którym (czasem) oglądam TV dawało mi komfort, bo TV mógł pracować relatywnie cicho (nie był uciążliwy dla innych) a ja miałem poprawiony odsłuch audio - za plecami... Jednak od kilku dniu zrobił się potężny DELAY pomiędzy tym głośnikiem PLAY-FI a telewizorem. W efekcie powstaje efekt "ECHA" w pomieszczeniu. Rozwiązaniem jest albo
    1 - wyłączenie głośników w TV - i korzystanie z tego PLAY-FI
    2 - korzystanie z głośników TV (z wyłączonym tym głośnikiem) ale wtedy ja kiepsko słyszę (kiedy TV ustawiony jest na nieuciążliwym dla innych poziomie głośności)

Ten TV ma do jasnej cholery ustawień w zakładkach Audio (niby są tam scenariusze od...AI przez jakieś tam "gry" czy "film" aż do ustawień zaawansowanych i personalnych - w których jest cały szereg dalszych "korb" i zakładek... Kręciłem przestawiałem je wszystkie, różne tam "opóźnienia" i jakieś ARC czy Dolby... Usunąłem oprogr tego DTFplay-fi i zainstalowałem ponownie, pobrałem nowy soft do TV (aktualizacja) i... Nic to nie dało.
    Od kilku dni nie mogę używać tego speaker`a bo można dostać obłędu w efekcie "studni" - kiedy TV i PLAY-FI pracują razem :)

Czy ktoś z kolegów/koleżanek - potrafi mi coś doradzić?

ponieważ nikt nic nie wie - jak w czeskim filmie - napisałem "play-fi" pod publikowanym filmem na YT jako "jeydee" może oni ruszą dupska i coś napiszą w tej sprawie https://www.youtube.com/watch?v=XSZ1SpJg7kQ
  • REKLAMA
  • #2 21031149
    neumann796
    Poziom 1  
    Mam ten sam problem studnia od tygodnia i brak pomysłu.
    W ustawieniach próbowałem i też echo
  • REKLAMA
  • #3 21031773
    djerry02
    Poziom 5  
    Dzieki za głos w sprawie. Proszę przejdź do YT do ichniego materiału do ktorego link podalem w poprzednim wpisie i napisz niezalezny glos w tej sprawie i tam. Bo ewidentnie nie powinni nas zostawiać samych sobie i powinni dać jakis suport użytkownikom.
  • #4 21055480
    djerry02
    Poziom 5  
    Dziś Phillips zgłosił aktualizację telewizora. Pobrałem i po miesiącu znów PLAYfi działa poprawnie. Pobierzcie tę aktualizację
REKLAMA