logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 55OLED804/12 niepoprawna interpretacja poleceń z pilota

krakowek 26 Paź 2023 12:03 405 1
REKLAMA
  • #1 20786226
    krakowek
    Poziom 10  
    Dzień dobry,

Od kilku lat jestem posiadaczem TV Philips 55OLED804/12. Do dnia wczorajszego TV działa poprawnie i bez zastrzeżeń. W dniu wczorajszym podłączyłem do niego po HDMI przystawkę PLAY do odbioru telewizji. W trakcie uruchamiania przystawki zostałem zapytany czy chcę, aby za pomocą pilota od przystawki można było sterować telewizorem - kliknąłem TAK.

Od tego momentu z telewizorem zaczęły dziać się cuda. Telewizor przestał prawidłowo reagować na oryginalnego pilota. Trochę tak jakby poszczególne przyciski na pilocie straciły swoje fabryczne ustawienia. Pilot od przystawki także nie działa poprawnie. Co ciekawe nieprawidłowo działa także joystick z tylu telewizora.

Wygląda to trochę tak jakby przystawka PLAY "przejęła" funkcję sterowania pilotem i namieszała telewizorowi w "głowie". Zresetowałem TV, wgrałem od nowa oprogramowanie - niestety nic się nie zmieniło.

Chciałem zapytać czy ktoś z Was miał podobny problem, czy jakoś go rozwiązał. Może macie jakieś pomysły, sugestie, podpowiedzi?

Serdecznie pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 20788733
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    Kolega wyłączy HDMI-Control w telewizorze i w owej przystawce Play na próbę.
    W telewizorach Philips HDMI-Control jest ukryte pod nazwą EasyLink bodajże.
REKLAMA