TOYOTA Corolla Verso - po odłączeniu akumulatora nie działa radio W58810 (CQ-TS7421K)
Padł mi akumulator, odłączyłem go i ładowałem oddzielnie w garażu.
Po ponownym podłączeniu naładowanego akumulatora radio przestało działać.
Poza skokowym wysuwaniu i wsuwaniu płyty brak jakiejkolwiek reakcji. Nadto jak nie ma płyty na wejściu do czytnika to przez cały czas jest ten dźwięk skokowego stukania.
(nagrałem krótki filmik tych objawów)
Bezpieczniki sprawdzone, napięcie na kostce do radia sprawdzone i jest 12V.
Rozkręciłem radio i poza delikatnym jakimś białym nalotem w dwóch miejscach nic nie widać gołym okiem.
Zanim utworzyłem ten post przeszukiwałem fora oraz filmiki i na jednym z filmików był pokazany taki sam przypadek, ale inny rodzaj radia (ale też w Toyocie).
Czy ktoś z Was miał taki przypadek i czy ustalono tego przyczynę?
Mam je rozkręcone na biurku, ale czekam na zasilacz, aby go podłączyć i szukać przyczyny.
Jeśli ktoś poszukuje SERVICE-MANUAL do tego radia to dołączam go poniżej. Udało mi się ją uzyskać.
Padł mi akumulator, odłączyłem go i ładowałem oddzielnie w garażu.
Po ponownym podłączeniu naładowanego akumulatora radio przestało działać.
Poza skokowym wysuwaniu i wsuwaniu płyty brak jakiejkolwiek reakcji. Nadto jak nie ma płyty na wejściu do czytnika to przez cały czas jest ten dźwięk skokowego stukania.
(nagrałem krótki filmik tych objawów)
Bezpieczniki sprawdzone, napięcie na kostce do radia sprawdzone i jest 12V.
Rozkręciłem radio i poza delikatnym jakimś białym nalotem w dwóch miejscach nic nie widać gołym okiem.
Zanim utworzyłem ten post przeszukiwałem fora oraz filmiki i na jednym z filmików był pokazany taki sam przypadek, ale inny rodzaj radia (ale też w Toyocie).
Czy ktoś z Was miał taki przypadek i czy ustalono tego przyczynę?
Mam je rozkręcone na biurku, ale czekam na zasilacz, aby go podłączyć i szukać przyczyny.
Jeśli ktoś poszukuje SERVICE-MANUAL do tego radia to dołączam go poniżej. Udało mi się ją uzyskać.