logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pilot chromecast 4, pulsuje dioda

Mariusz079 02 Kwi 2024 13:05 8748 4
REKLAMA
  • #1 21029030
    Mariusz079
    Poziom 12  
    Ocena: 38
    Dzień dobry, po włożeniu baterii do pilota chromecast 4 dioda pulsuje, pilot nie działa. Jak to naprawić, sparować, nie znalazłem takiego problemu żeby komuś pulsowała dioda i znał rozwiązanie.

Chwilowo używam telefonu jako pilota z aplikacji Google home. Wcześniej po włączeniu chromecasta pilot nie reagował na przyciski, mogłem tylko sterować głośnością telewizora i wyłączaniem go. Inne przyciski nie działały.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21029049
    Mariusz079
    Poziom 12  
    Ok, tylko że te linki dotyczą chromecast 4 a nie jego pilota. U mnie chromecast tylko pilot pulsuje białym światłem, a tam nie ma opisanego rozwiązania co z tym zrobić.
  • REKLAMA
  • #5 21029084
    Mariusz079
    Poziom 12  
    Poczytałem, popróbował, za Chiny nie mogę go ponownie sparować, chromecast jakby go nie wykrywa a dioda dalej pulsuje. Co za badziew

Ok, po przeczytaniu ostatniej instrukcji, odczekaniu ponad 5 minut bez baterii, włożeniu baterii przytrzymując przycisk home aż do momentu kiedy dioda będzie pulsować, puszczam przycisk ale się nie sparował automatycznie. Nacisnąłem raz przycisk na chromecast 4 i wszedł w parowanie wtedy przytrzymałem wstecz i home, chromecast wykrył pilota i go sparował. Sukces działa, zobaczymy kiedy znów się samoczynnie rozparuje.

Dziękuję kolego za instrukcję.
REKLAMA