logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Chromecast 4 - problem z pilota: rozłączanie, parowanie, ustawienia, baterie świeże

berhid 06 Mar 2023 03:58 12705 9
REKLAMA
  • #1 20471773
    berhid
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Mój Chromecast zapomina pilota lub go rozłącza. Działa przez pewny czas i nagle pyk, nie reaguje. Jak wchodzę przez telefon w opcje to widzę czasami w ustawieniach jako rozłączony, a czasami w ogóle go nie ma i muszę parować na nowo. Najlepsze, że nagle coś mu się odwidzi i znowu zaczyna działać, choć bardzo rzadko. Baterie świeże, więc chyba nie w nich leży problem. Miał ktoś podobny problem?
  • REKLAMA
  • #2 20480348
    robertb901
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Rozwiązałeś może problem ? Bo mam to samo...
  • #3 20480357
    berhid
    Poziom 4  
    Niestety, ale nie. Szukam nadal.
    A masz coś jeszcze podłączone pod BT? Ja mam jeszcze soundbara, stary tv ( plazma z 2009 roku) nie ma innych wejść i mam jedno HDMI. Myślałem, że to może dla BT za dużo, ale wyczytałem, że można podłączyć do 8 urządzeń.. całkowicie więc zgłupiałem.
    Może Chromecast jest lipny. Jest wiele tematów, że przestają działać przyciski albo sam pilot w ogóle. Szukam, dalej informacji, jak rozwiąże problem na pewno napiszę. A jeśli Ty rozwiążesz tę zagadkę też bym prosił o wiadomość.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 20480563
    robertb901
    Poziom 6  
    Przywróciłem ustawienia fabryczne na chromecascie, zobaczymy czy to coś zmieni.
  • REKLAMA
  • #5 20480589
    berhid
    Poziom 4  
    Nie próbowałem. O dziwo mój pilot, działa drugi dzień bez zarzutu. Bądź tu mądry i pisz wiersze.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20482549
    robertb901
    Poziom 6  
    U mnie po przywróceniu ustawień fabrycznych w chromecast pilot zaczął działać
  • #7 20485936
    berhid
    Poziom 4  
    Zrobiłem to samo. Aktualnie działa, ale dam mu kilka dni. Dzięki za podpowiedź 😉

Edit. Już nie działa, reagował aż jeden dzień.
  • #8 20488697
    berhid
    Poziom 4  
    Działa Ci nadal? Mój znowu ma problem
  • #9 20488703
    robertb901
    Poziom 6  
    U mnie po restarcie narazie działa, przez bluetooth połączyłem tylko pilota, nic pozatym. Może tu leży problem..🤔
  • #10 20488720
    berhid
    Poziom 4  
    Może faktycznie to problem bluetooth. Widzę, że tv i tak już zaczyna odwalać różne numery, więc czas kupić chyba nowy. Nie chciałem wydatków, póki działał bez zarzutów. Oby to było rozwiązanie 😉 Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z pilotem do Chromecast 4, który często się rozłącza lub zapomina o połączeniu. Problemy występują pomimo świeżych baterii. Niektórzy użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być inne urządzenia Bluetooth podłączone do telewizora, co może powodować zakłócenia. Przywrócenie ustawień fabrycznych w Chromecast wydaje się być skutecznym rozwiązaniem, jednak niektórzy użytkownicy doświadczają tylko chwilowej poprawy. Wiele osób planuje wymianę telewizora, aby uniknąć dalszych problemów z połączeniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA