logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP ProBook 4740s - pionowe paski na ekranie przy uruchamianiu

szuflas 03 Kwi 2024 15:08 237 2
REKLAMA
  • #1 21030774
    szuflas
    Poziom 9  
    Dzień dobry. Mam robiłem z.laptopem HP ProBook 4740s. Podczas uruchamiania pojawiają się często szare białe pionowe paski. Słychać dźwięk że windows się uruchomił a ekran dalej taki sam czasem uruchomi się normalnie ale rzadko. Pomaga uśpienie laptopa na chwilkę ale też nie zawsze. Sterowniki do karty Radeon zainstalowane ze strony HP dlatego laptopa. Czy to problem sterowników, taśmy czy matrycy? Miał ktoś podobny problem?
  • REKLAMA
  • #2 21031744
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6883
    Daj foto.

Z opisu > problem z matrycą .( np. AUO B173RW01 v2)
    - zobacz co masz w tym czasie po innych wyj. sygnału: hdmi, vga

p.s
    Masz ver. na disc. gpu Radeon HD 7650M
  • #3 21033253
    szuflas
    Poziom 9  
    Paski na ekranie laptopa Zrzut ekranu Narzędzia diagnostycznego DirectX pokazujący informacje o karcie graficznej i brak dostępnego przyspieszenia DirectX.

Dodano po 4 [minuty]:

Jak podepnie zewnętrzny monitor to pojawia się obraz na laptopie i cały czas jest. Wydaje mi się że to problem sterowników. Ostatnio przeinstalowałem system i w menadżerze urządzeń mam trzy znaki zapytania. Doszedłem że chodzi o sterowniki układów Intel chipset utility and driver. Po razem ze strony producenta i dalej są te znaki zapytania. W tym komputerze są dwie karty graficzne i może tu jest problem. Przed instalacją windowsa też były te paski ale zawsze się uruchamiał windows i było ok teraz nie zawsze.
REKLAMA