Witam..problem jest jak dla mnie bardzo ogromny, a mianowicie...Audi a4 B6 1.9 Tdi model silnika AVF 96 kw..Przebieg 266 124 km...mam je już 8 lat i nie było z nimi żadnych problemów. Odjakichś 4 miesięcy na poczatku zaczął lekko drgać silnik na postoju. Z czasem problem narastał. Jedyny błąd jaki byl to wypadanie zapłonu na pierwszym cylindrze.Nie tracąc czasu zaprowadziłem auto do mechanika i wymieniłem według kolejności podaje...wiązke elektryczną pompowtryskiwaczy, następnie uszczelniacze pompowtryskiwacze, filtr paliwa, pompe tandemovą ( pompę vacum) i ciągle nic( pozatym, że już nie ma białego dymu z tłumika). Dodam, że po że zregenerowałem pompowtryskiwacze i po ich montażu problem z wypadaniem zapłonu przeszedł z pierwszego cylindra na czwarty( stad wymiana pompy vacum bo jest najbliżej czwartego cylindra). Dużo czytałem na forum, ale moj prxypadek jest chyba odosobniony, bo auto na zimnym pali od strzała i silnik równo pracuje, dopiero po nagrzaniu silnika telepie nim i szarpie podczas jazdy. Naprawde proszę o pomoc. Z góry dziękuję za porady