Rozglądam się za czymś co pozwoli mi kręcić dobrej jakości materiały na mój kanał YouTube. Do tej pory używałem tanich smartfonów, typu iPhone 6, Samsung Galaxy A30s, itp. wszystko w półce cenowej poniżej 1000zł. Jednak jakość Full HD, marny autofocus i niedziałająca zawsze lub wcale stabilizacja albo jej brak, a jednocześnie rosnąca liczba subskrybentów i zainteresowanie moim kanałem skłaniają mnie do upgrade'u w kierunku czegoś co pozwoli zwiększyć jakość i doznania wizualne i dźwiękowe moich odbiorców, a być może i przyciągnąć ich jeszcze więcej. Ogólnie budżet mam nie ograniczony w tym segmencie, jeśli oczywiście sprzęt będzie tego warty. Jednak przy bieżącej liczbie oglądających i poziomie rozwoju kanału wolałbym nie przekraczać kwoty 7000zł na taki sprzęt. Zastanawiałem się ostatnio dużo nad flagowcami dwóch głównych graczy na rynku: Samsung Galaxy S24 oraz iPhone 15, jak i ich poszczególnymi wersjami. Tylko czy te wersje i modele nie są na wyrost, a można dostać coś niewiele gorszego w niższej cenie? Chciałbym żeby taki sprzęt posłużył mi do regularnego nagrywania filmów trwających od kilkunastu minut do godziny bez przerwy, w jakości co najmniej 4K. Jednak póki co nie chcę stosować fajerwerków i iść w kierunku jakimś profesjonalnym. Tylko amatorskie nagrywania + prosta, jeśli nie najprostsza edycja którą i tak robię w aplikacjach Windowsa. I właściwie tylko do nagrywania filmów ma on mi służyć, bo na co dzień do pozostałych czynności używam innego smartfona.