logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykorzystać MIDI w Digital Stereo Reverb 8 MEK EFFECTS? Synchronizacja echa?

dee jay G 05 Gru 2005 00:15 1064 1
REKLAMA
  • #1 2054686
    dee jay G
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Witam.

Mam stary procesor efektów -Digital Stereo Reverb 8- produkcji MEK EFFECTS.
    99 programów, przyciski, wyświetlacz i... MIDI :| Gniazda oznaczone MIDI IN oraz MIDI THRU.
    Po włączeniu na wyświetlaczu pojawia się CH, czyli trzeba podać kanał MIDI na którym ma procesor pracować, tak? Podaję nr kanału, na wyświetlaczu pojawia się PR, czyli trzeba wybrać program i wszystko jest ok, procesor działa tylko... Poco to MIDI 8O ? Co mogę z nim zrobić? Czy istnieje możliwośc taktowania procesora sygnałem MIDI CLOCK przez to wejście (chodzi o programy typu "Delay") przy użyciu jakiegoś synchronizaatora MIDI?
    Np. powtarzanie echa w rytm muzyki?

Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
    Łukasz.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2060222
    Caroozo
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    ja podejrzewam że MIDI służy tylko do kontroli tegoż efektu, tzn. komunikaty o zmianie pogramu albo, jeśli takowe ten efekt posiada, także kontrola parametrów poszczególnych fx-ów. A MIDI to nie tylko dźwięki, to po prostu sposób komunikacji - wygodniej chyba z kontrolera zmieniać presety efektów niż tłuc w małe przyciski modułu co nie;)?
REKLAMA