logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Car 300 - jak wyłączyć kodowanie po wyłączeniu auta?

sylwesterss 05 Gru 2005 09:58 1283 7
REKLAMA
  • #1 2055125
    sylwesterss
    Poziom 11  
    witam i mam takie pytanie, czy da sie wogole zlikwidowac kod w radiu, bo nie wiem co jest u mnie, jak wylacze auto to mi sie radio koduje, i za kazdym razem musze wpisywac kod, pomocy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2055151
    kalimax
    Poziom 17  
    Ocena: 107
    Czesc

Z tego co piszesz to nie masz podłączonego podtrzymania i dlatego po wyłączeniu radia woła o kod ponownie. Musisz zobaczysz przy wtyczce zasilającej czy masz podłączone 2 zasilania (12V zailanie radia, podtrzymanie) lub jak "jak wylacze auto to mi sie radio koduje" to podtrzymanie masz ze stacyjki
    POZDR Grzegorz
  • REKLAMA
  • #3 2055190
    sylwesterss
    Poziom 11  
    a jesli bym calkiem kod usunal to normalnie by sie wlaczalo?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2055199
    szeryfff
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    raczej tak, ale lepiej znalezc przyczyne takie zachowania sie radia. kod usuwasz wpisujac go gdy radio masz juz odkodowane, tzn postepujesz w taki sam sposob jak przy odkodowywaniu radia.
  • REKLAMA
  • #5 2055208
    sylwesterss
    Poziom 11  
    oczywiscie ze najpierw poszukam przyczyny ale chciale wiedziec jak odkodwac gdyby mi sie nie udalo, bo nie musialbym znowu zawracac glowy, dzieki wielkie za pomoc, i pozdawiam

aha a z wyswietlaczem w vb bys nie pomogl moze ??
  • Pomocny post
    #6 2055225
    tivi
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Owszem że się da zrobić bez kodu , trzeba wpisać jeszcze raz kod.

Tylko zanim to zrobisz napraw tą usterke żeby po włączeniu drugi raz radia nie prosiło o kod.

Pozdrawiam
  • #7 2055233
    sylwesterss
    Poziom 11  
    a z wyswietlaczem cos pomozecie ?? :)
  • #8 2055350
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    A co się dzieje z wyświetlaczem, nie napisałeś.

Weź prostą lampkę probierczą i sprawdź na kostce radia czy są oba plusy zasilające a co i jak to znajdziesz tutaj, jak pójdziesz tym tropem https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic254737.htm

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Problem z radiem samochodowym Radio Car 300 polega na tym, że po wyłączeniu auta radio wymaga ponownego wpisania kodu zabezpieczającego. Przyczyną jest brak podtrzymania zasilania (stałego 12V) w instalacji radia, co powoduje jego zablokowanie po odłączeniu zasilania. Aby wyeliminować konieczność ponownego kodowania, należy sprawdzić, czy wtyczka zasilająca radia ma podłączone dwa zasilania: stałe 12V (podtrzymanie) oraz zasilanie od stacyjki. Usunięcie kodu jest możliwe poprzez ponowne wpisanie kodu po odkodowaniu radia, jednak zaleca się najpierw usunięcie usterki zasilania, aby radio nie prosiło o kod przy każdym włączeniu. W przypadku problemów z wyświetlaczem radia sugerowano sprawdzenie obecności obu napięć zasilających na kostce radia za pomocą lampki probierczej oraz zapoznanie się z dodatkowymi informacjami dostępnymi na forum elektroda.pl.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA