logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A 70 po włączeniu za chwilę gaśnie w czym problem?

tino2003 05 Gru 2005 11:32 1209 12
REKLAMA
  • #1 2055329
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Telefon zaczoł się tak zachowywać po wgraniu langa i usunięciu simlocka, czym to było robione to nie mam pojęcia. Wgrywałem już kilka różnych flashy i za każdym razem to samo, po włączeniu 3 sekubdy i się wyłącza. Dziwne jest że bootuje się normalnie a nie poprzez test point adapter. Myślę że ktoś robił mu TP i źle ciachnoł ścieżkę lub coś w tym rodzaju, ale jak teraz to naprawić macie jakieś pomysły jak postawić tego fonka? Do tej pory wszystkie słuchawki martech mi stawiał, ale teraz jest coś nie tak.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #2 2055486
    cloudfly
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    tino2003 napisał:
    Telefon zaczoł się tak zachowywać po wgraniu langa i usunięciu simlocka, czym to było robione to nie mam pojęcia. Wgrywałem już kilka różnych flashy i za każdym razem to samo, po włączeniu 3 sekubdy i się wyłącza. Dziwne jest że bootuje się normalnie a nie poprzez test point adapter. Myślę że ktoś robił mu TP i źle ciachnoł ścieżkę lub coś w tym rodzaju, ale jak teraz to naprawić macie jakieś pomysły jak postawić tego fonka? Do tej pory wszystkie słuchawki martech mi stawiał, ale teraz jest coś nie tak.
    pozdr

Być może to wina karty SIM, a nie telefonu - jeśli jest ona w Plusie, to jest na to rada...

http://www.simplus.pl/simplus/showDoc.do?alias=infos_promocje_dostepny_limit
    http://www.simplus.pl/simplus/showDoc.do?alias=info_jaktodziala_uslugikrotkimkodem

http://www.plusgsm.pl/promocje/mix_plus/dostepny_limit/
  • REKLAMA
  • #3 2055519
    tino2003
    Admin grupy GSM
    To nie jest wina karty. I dalej nie mam pomysłu co z nim jest.
  • REKLAMA
  • #4 2055769
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    witam tino :)
    a powiedz tel wyłącza sie 3 sekundy po zalogowaniu do sieci .
    Czy jak włączysz go 3 sekundy i się wyłącza ( coś w stylu bzzz w c60 ) ??
  • REKLAMA
  • #5 2055777
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Po włączeniu wyskakuje napis potwierdź włączenie i nie raz nawet tego nie zdążę nacisnąć bo zaraz się wyłącza, wiem jak c60 robią bzzzyyy bo naprawiam takie bezproblemowo a ten jednak ma coś innego spierdzielone, tylko co oto jest pytanie?
  • Pomocny post
    #6 2056417
    rogals79
    Poziom 14  
    zobacz czy ktos przy robieniu TP nie uszkodzil kwarca bardzo łatwo go uszkodzic rozcinajac ekran sam tez raz go oderwalem z plytki taki sam objaw mialem przylutowalem go na nowo i chodzi normalnie
  • #7 2056653
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Kwarc jest nie tkniety, ale dopiero teraz pod dobrą lupą zobaczyłem, że cięcie to ma zrobine na pół centymetra i już wiem że to jest powód jego zachowania, tylko czy jest jakiś sposób aby to naprawić?
    pozdr
  • #8 2056676
    rogals79
    Poziom 14  
    zobacz jakie sciezki sa jeszcze przeciete gorzej bedzie jak w strukturze plyty glownej jest cos przeciete moge poradzic tylko jedno aby zassac skads serwisowke i sprawdzac sciezki
  • #9 2056712
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Telefon zawiozę jutro do kumpla który zajmuje się HW bo ja tego nie robię i powiadomię o efektach.
    pozdr
  • #10 2057258
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    tino2003 napisał:
    wiem jak c60 robią bzzzyyy bo naprawiam takie bezproblemowo a ten jednak ma coś innego no zepsuł się całkiem, tylko co oto jest pytanie?

wiem o tym tino2003 :) nie wątpię w twoją wiedzę , ja tylko chciałem wiedzieć kiedy ten telefon się rozłącza 3 sek po wciśnieciu power, czy też 3 sekundy po zalogowaniu sie.
    Jeśli wgrywałeś tam dobre flashe i nic , to wina leży tylko i wyłącznie po źle zrobionym tp,
    samemu jeszcze nie robiłem źle ciętej a70-tki ale poszukam coś i dam ci znać
  • #11 2057272
    tino2003
    Admin grupy GSM
    @ lukmar jak tylko coś wyszperasz to daj znać.
    pozdr
  • #12 2250020
    anders22
    Poziom 13  
    Tez ciołem A70 i sciagłem simlocka Joker i jak go odpalałem to mi sie zawiesza przy samym starcie jak wskakuje animacja z kwiatkami czy czyms takim i wisi a przy wyłaczniu zawiessza sie na napisie siemens ..

co robic, wgrywałem jokerem fulflsh i nic to samo.
  • #13 2262125
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Kumpel naprawił mi tego fona ale niestety co było uszkodzone nie powiedział, więc na 100% nie jestem pewien czy to była wina tego cięcia.
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens A70 po wgraniu nowego oprogramowania i usunięciu simlocka wyłącza się po około 3 sekundach od włączenia, mimo że bootuje się normalnie, nie przez test point. Problem pojawił się prawdopodobnie po nieprawidłowo wykonanym cięciu ścieżki na płycie głównej, co może powodować przerwanie obwodu. Szczególną uwagę zwrócono na uszkodzenie lub przecięcie ścieżki w okolicy kwarcu, który jest kluczowy dla prawidłowego działania telefonu. Uszkodzenie kwarcu lub przerwanie ścieżek może powodować szybkie wyłączanie się urządzenia. Zalecane jest sprawdzenie schematu serwisowego i dokładna inspekcja płyty głównej pod lupą, a także ewentualna naprawa uszkodzonych ścieżek lub przylutowanie kwarcu. Wgranie różnych wersji oprogramowania (flashy) nie rozwiązało problemu, co wskazuje na usterkę sprzętową. Telefon został ostatecznie naprawiony przez specjalistę od hardware, jednak dokładna przyczyna nie została potwierdzona.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA