logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić tryb wykrywania ruchu na dłużej w kamerze Aiptek HD?

werde 21 Kwi 2024 23:08 288 1
REKLAMA
  • #1 21054922
    werde
    Poziom 4  
    Ocena: 59
    Najpierw opis sprzętu :
    Cyfrowa kamera HD ; firma Aiptek (więc mało znana, ale to nie jest ważne). Ma możliwość rejestracji w trybie WYKRYWANIE RUCHU.
    Zasilanie kamery z wewnętrznej baterii Li-ion. Możliwy czas pracy na baterii – około 2 godziny. Również w trybie WYKRYWANIE RUCHU jest możliwa praca kamery przez około 2 godziny i to działa.
    Kamera posiada wejście mini USB do podłączenia zewnętrznego zasilacza i w tym trybie może rejestrować dowolnie długo (oczywiście zapis jest ograniczony pojemnością karty SD). Niestety w trybie zasilania zewnętrznego tryb WYKRYWANIE RUCHU nie działa (sprawdziłem praktycznie wszystkie możliwe opcje)
    Moje potrzeby :
    Potrzebuję uruchomić tryb WYKRYWANIE RUCHU na kilkanaście godzin. Jeżeli nie jest to możliwe na zasilaniu przez mini USB, to pomyślałem o podaniu zasilania 3,7V/DC bezpośrednio w miejsce gdzie jest podłączona bateria, albo dołączenie w to miejsce baterii 3,7V/DC o znacznie większej pojemności.
    Jest jednak jeden problem. Zewnętrzne zasilanie 3,7V to plus i minus. A oryginalna bateria ma 3 piny – plus minus i ???. Czy brak podłączenia tego pinu utrudni zamierzony efekt ?
  • REKLAMA
  • #2 21064681
    slavik78
    Poziom 23  
    Ocena: 100
    Z ciekawości zapytam o jakim konkretnie modelu tej kamery i baterii mowa (oznaczenia)?
REKLAMA