logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera na kartę SD, która długo wytrzyma bez ładowania

ergie 29 Cze 2016 22:51 1263 3
REKLAMA
  • #1 15777181
    ergie
    Poziom 28  
    Ocena: 291
    Cześć

Jest jakaś kamera, która wytrzyma długie nagrywanie bez zasilania? Długie, to znaczy ponad 2dni. Do tego by zapisała materiał na kartę SD.
    Może być prosty analog, pomieszczenie jest niewielkie, osoby są znane, chodzi o zapis, kiedy ktoś przyszedł i wyszedł.

Z góry dziękuję za pomoc w temacie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15777248
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Wytłumacz mi jaki jest sens montowania kamery z kartą? Jak ktoś będzie chciał dokonać czynu niecnego to zdemontuje kamerę razem z zapisem lub wyjmie kartę i tyle z Twoich obserwacji. Nie wiem jak to rozwiązanie przyjęło się na rynku - jest tak głupie i niepraktyczne że, aż szkoda to komentować.

Inne pytanie. Co z czasem kiedy będziesz ładował aku? Nie lepiej założyć kamerę z zasilaniem stałym rejestrująca obraz np. na dysku sieciowym lub na serwerze zewnętrznym?
  • #4 15777558
    ergie
    Poziom 28  
    Ocena: 291
    DriverMSG napisał:
    Kup kamerę na 12V i podłącz pod większy akumulator.

Jest to sposób, dzięki za podpowiedź.

Dodano po 1 [minuty]:

marek216 napisał:
    Wytłumacz mi jaki jest sens montowania kamery z kartą? Jak ktoś będzie chciał dokonać czynu niecnego to zdemontuje kamerę razem z zapisem lub wyjmie kartę i tyle z Twoich obserwacji. Nie wiem jak to rozwiązanie przyjęło się na rynku - jest tak głupie i niepraktyczne że, aż szkoda to komentować.

Inne pytanie. Co z czasem kiedy będziesz ładował aku? Nie lepiej założyć kamerę z zasilaniem stałym rejestrująca obraz np. na dysku sieciowym lub na serwerze zewnętrznym?

Masz rację, ale czas ładowania, czy zgrywania nie stanowi dla mnie problemu, nikt jej nie ukradnie, nie chcę wtajemniczać całego forum po co i dlaczego, takiej szukam, dzięki że zainteresowaleś się tematem.
REKLAMA