Witajcie, cały czas kombinuje, żeby znaleźć bezpieczniejsza opcje niż sam router wifi udostępniany z telefonu. Bo co jezeli teoretycznie sam telefon jest zainfekowany?. Wiem, że już podobny temat zakładałem, ale.jednak wciąż nie padła konkretna odpowiedź poza tym, żeby po prostu korzystać z Internetu lte, ewentualnie udostępniać neta z samego telefonu (dla mnie to niedopuszczalne.) Szukam czegoś co będzie pozbawione opcji w której wchodzi korzystanie z telefonu, ponieważ nie mam zaufania do moich telefonów.
Myślałem nad jakimś modemem, przenosnym routerem wifi (najlepiej zeby mial wpa3.)
, albo żeby stworzyć coś na wzór typu, że najpierw łącze się do publicznej sieci, a później te urządzenie które łączy się do publicznej udostępnia wifi dla mnie? Chociaż nie wiem, czy miałoby to sens - zaznaczam, że jestem raczej laikiem.
Myślałem nad jakimś modemem, przenosnym routerem wifi (najlepiej zeby mial wpa3.)
, albo żeby stworzyć coś na wzór typu, że najpierw łącze się do publicznej sieci, a później te urządzenie które łączy się do publicznej udostępnia wifi dla mnie? Chociaż nie wiem, czy miałoby to sens - zaznaczam, że jestem raczej laikiem.