logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd uruchamiania aplikacji po instalacji AMD Software na Windows 11

dfsdfsdfsdfs 09 Maj 2024 20:31 2853 31
REKLAMA
  • #1 21076178
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  

Witam, świeża instalacja Windows 11, nie mogę niczego uruchomić po instalacji AMD software. Jak zainstaluje opcję minimal+restore to deffault settings, to AMD uruchamia się bez ponownego uruchomienia. Jak uruchomię ponownie to taki stan, nic nie mogę uruchomić. Działa tylko przywracanie systemu, ale wtedy nie mam AMD software.

Specjalnie reinstalowalem Windows
  • REKLAMA
  • #2 21076213
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Masz zainstalowane wszystkie aktualizacje z Windows Update?
  • #3 21076221
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    Najpierw stery z płyty głównej później Windows update później AMD software, ale coś się nie chce zainstalować, cos sie nie zupdetowalo za moment zedytuje
  • #4 21076225
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Ocena: 968
    Dziś miałem to samo na świeżym nowym pc z pudełka.

Rozwiązanie:

1.Zainstalować najnowsze sterowniki nvidia od karty graficznej
    2.Restart komputera
    3.Zainstalować wszystkie Windows update
    4.Restart komputera
    5.W trybie cmd.exe wykonać polecenie sfc /scannow i poczekać do ukończenia
    6.Restart komputera
    7.Przeinstalować systemowy notatnik.exe od początku do końca.
  • REKLAMA
  • #5 21076302
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    Wgrałem teraz chipset i AMD vga drivers z płyty głównej. Później dokończyłem instalację Windows update i na koniec AMD software i znowu nieresponsywny. Podcyas wgrzwania WU:Logitech - USBDevice - 1.0.51.4614 Download error - 0x80248007
  • #7 21076378
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    >>21076225 żeby spróbować Twój sposób to muszę reinstalować na nowo Windows.. chdsk raczej nic to nie da coś czuję

Dodano po 6 [godziny] 33 [minuty]:

>>21076213 Udało się jakoś uruchomić windows z amd software, jednak Apex Legends nie uruchomiło się po raz pierwszy, przy drugiej próbie włączyło się, wyszedłem z gry wybrałem uruchom ponownie komputer, i stał się znowu jak za szybą nieresponsywny czym to może być spowodowane?
  • #8 21076489
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    dfsdfsdfsdfs napisał:
    żeby spróbować Twój sposób to muszę reinstalować na nowo Windows.. chdsk raczej nic to nie da coś czuję

Nikt chdsk nie kazał ci robić przeczytaj dokładnie i nie musisz nic na nowo reinstalować.
    wykonaj:

6.Restart komputera
  • #9 21076491
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  

Przeinstalować czyli odinstalować i zainstalować? Sfc scannow już się robi, wcześniej utknął na 7%

Dodano po 3 [minuty]:

>>21076489 Nie działa po skanowaniu i restarcie. Znowu wszystko nieaktywne
  • #11 21076498
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  

Zrobiłem nową instalację Windowsa, czy zastosować się do Twojej pierwszej instrukcji co do kolejności?
  • REKLAMA
  • #12 21076499
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Któraś aktualizacja windows update to psuła a jakaś naprawiała problem z paskiem windows.

Dodano po 1 [minuty]:

Jak masz świeżego windowsa wykonaj kroki:

1.Zainstalować najnowsze sterowniki nvidia od karty graficznej ( wczoraj wyszły nowe ).
    2.Restart komputera
    3.Zainstalować wszystkie Windows update
    4.Restart komputera
    6.Restart komputera

Dodano po 8 [minuty]:

Masz aktywowanego windowsa czy pirata?
    https://www.dobreprogramy.pl/test-w-windows-1...albo-blokada-ustawien-edgea,7025246009027552a
  • #13 21076506
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  

Mam aktywowanego Windows 11 Enterprise, jeszcze mogę dodać, że moja płyta nie ma TPM 2.0 i jakoś to musiałem obejść, ale już więcej nie pyta o to komputer
  • #14 21076508
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Dlaczego enterprice a nie pro lub home?

Dodano po 3 [minuty]:

"Licencja Windows 11 Enterprise jest częścią subskrypcji Microsoft 365 Enterprise, która zapewnia aplikacje zwiększające produktywność i usprawniające współpracę, funkcje zarządzania urządzeniami oraz usługi zabezpieczeń."

Dodano po 1 [minuty]:

Kupiłeś klucz czy licencję?
  • #15 21076510
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    License Key
    Chyba dla jakiejś funkcji, piaskownicy chyba dla bezpieczeństwa.
    Znowu jest to samo, zmieniam layout na POL i nie mogę wyszukać punktu przywracania, a jak był układ eng to wPisywałem restore point i dało się normalnie znaleźć w menu wyszukiwania, już na tym etapie są błędy.

Dodano po 6 [minuty]:

>>21076499 1sterowniki czy AMD adrenaline software? Instalacje software

Instaluje windows updates i po 1restarcie są następne aktualizacje. W pierwszym rzucie nie instaluje się jedna aktualizacja ale to chyba przez brak wgranych sterów do płyty głównej ale nie jestem pewien
  • #16 21076518
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Nie instaluj żadnych sterowników od amd jak masz nowy świeży system windows.
    Napisałem ci przecież tylko same update windows + sterownik grafiki.
    Licence key to nie licencja znowu jesteś nastęmpnym oszukanym co kupił klucz za parę zł pewnie.
  • #17 21076520
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    Na stronie AMD masz do wyboru instal drivers
    I druga opcja instal amd software adrenalin edition
  • REKLAMA
  • #18 21076524
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    "nie mogę wyszukać punktu przywracania:" - po co chcesz coś przywracać jak napisałeś że masz na nowo postawiony system windows? Czegoś tu nie rozumiem?

Potwierdź lub zaprzecz:

1.Zainstalowałeś na nowo system operacyjny Tak Nie?
    2.Zainstalowałeś sterowniki karty graficznej Tak Nie?
    3.Zainstalowałeś wszystkie windows update Tak Nie?
    4.Masz problem dalej Tak Nie?
    5.Nie instalowałeś niczego innego np sterowników od AMD Tak Nie?
  • #19 21076527
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    Mam instalke w języku angielskim i muszę zmieniać jezyk klawiatury z eng qwertz na pół qwerty, i po tej zmianie już wyszukiwarka leży i kwiczy nie potrafi nawet tego skrótu znaleźć.

Robię punkt przywracania żeby przywrócić do stanu czystej instalacji jak znowu się zepsuje.
    1tak, ale z zachowaniem plików osobistych
    2 zainstalowałem amd adrenalin software
    3teraz po resecie mam następna aktualizacje do zainstalowania:KB5036980
    instalolwać czy według regułki jechać?

tutaj wklejam w kolejności instalacji: https://imgur.com/a/datVuG8
  • #20 21076534
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    1.Tak czyli Nie masz nowego świeżego windowsa bo z zachowaniem plików to nie to samo co czysta instalacja od podstaw.
    Zgraj dane i postaw windowsa od podstaw.

2.Kto ci kazał instalować amd adrenalin software bo nie ja na pewno - czytaj ze zrozumieniem.
  • #21 21076535
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    ok to uzywam punktu przywracania i użyje ddu uinstaller chyba powinno wystarczyć?
  • #23 21076539
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  

Przecież wcześniej pisałeś najpierw sterowniki a później Windows Update.
  • #25 21076549
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    @dfsdfsdfsdfs
    A obraz systemu Windows 11 stąd pochodzi?

Po co ci ta aplikacja AMD Software?
  • #27 21076558
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    Ze strony Microsoftu
    Jak ma działać to może być bez, ale wszystkie funkcje są np super resolution, i inne które kiedyś chciałbym sprawdzić, ale nie teraz. Np do kontroli prędkości wentylatora/OC karty, inaczej nie rozważałem żeby jej nie miec wczesniej.
    Człowiek kupuje kartę graficzną to chciałby mieć całą funkcjonalność odblokowaną a jak AMD nie daje rady to chyba zostaje ninvidia, gdybym się znał i wiedział co powoduje problem i czemu to bym zmienił na ninvidie

Dodano po 44 [minuty]:

>>21076544
    Po 'świeżej' instalacji Windows uruchomiłem DDU, zainstalowałem pierwszy rzut aktualizacji Windows Update,
    gra działa przynajmniej posprawdzałem na treningu i niby się nie zawiesza.
    Po pierwszym rzucie: https://imgur.com/a/bPxFUOa

jaki jest cel odinstalowywania Notatnika?
  • #29 21076633
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    Komunikat o błędzie podczas instalacji aktualizacji systemu Windows 11. Wszystko działa pięknie, tylko teraz nie mogę uaktualnić tego to chyba nie źle?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uruchamianiem aplikacji po instalacji AMD Software na świeżo zainstalowanym systemie Windows 11. Po zainstalowaniu oprogramowania AMD, system staje się nieresponsywny, a jedyną opcją jest przywracanie systemu. Użytkownicy sugerują, aby najpierw zainstalować sterowniki płyty głównej, a następnie zaktualizować Windows, a dopiero potem instalować AMD Software. Wskazówki obejmują również użycie polecenia sfc /scannow oraz reinstalację systemowego notatnika. Po kilku próbach użytkownik zainstalował sterowniki NVIDIA, co poprawiło sytuację, ale nadal występują problemy z opóźnieniami i zawieszaniem się gier. Użytkownik rozważa rezygnację z AMD na rzecz NVIDIA, jeśli problemy się nie rozwiążą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA