logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Eset (Nod32) nie instaluje się

kurio1 18 Maj 2024 18:59 1101 13
REKLAMA
  • #1 21087197
    kurio1
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Odinstalowałem Nod32 zrobiłem reset komputera i chcę ponownie kilka razy zainstalować inną wersję Nod32 ale niestety nie da rady wcale to zrobić.

Po zaczęciu instalacji cały proces kończy się tym:

Zrzut ekranu z instalatora programu ESET NOD32 Antivirus pokazujący stan: cofanie czynności.

Komunikat błędu instalacji programu ESET NOD32 Antivirus.

Próbowałem instalować 3 wersje Nod32 jak też AV Remover by znalazł pliki do usunięcia ale nic się nie dzieje.
    Zrzut ekranu programu ESET AV Remover z komunikatem No applications found

Gdzie on może być zapisany w systemie?, by ręcznie usunąć?

Użyłem też CCleaner ale nic tam nie ma....
  • REKLAMA
  • #2 21087251
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    > Gdzie on może być zapisany w systemie?

Skad wiesz, ze jest? Moze to problem z sama instalacja.

Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition oraz frst.txt).
  • #4 21087433
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3575
  • REKLAMA
  • #5 21087544
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8212
    kurio1 napisał:
    Próbowałem instalować 3 wersje Nod32

Czy któraś z tych wersji była może aktualna i jeszcze wspierana? Bo wersja 6 już od dawna wspierana nie jest.
    Bieżąca wersja dla systemów Windows 10/11 x64 jest dostępna tutaj: https://download.eset.com/com/eset/apps/home/eav/windows/latest/eav_nt64.exe

Dla Windowsa w wersji 32 bit:
    https://download.eset.com/com/eset/apps/home/eav/windows/latest/eav_nt32.exe
  • #6 21087589
    kurio1
    Poziom 11  
    ESET AV Remover używałem kilka razy, pisałem już na początku tematu. Jakiś plik z katalogu Documents usunąłem wcześniej ręcznie i to może być przyczyna, gdyż mógł coś zapisać do systemu.

Co do wersji to zainstalowana była wersja: ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 (32 64 BIT) , którą odinstalowałem ale "coś" po nie pozostało.

Chcę zainstalować ESET.AV.13.0.22.0.win64.rar i to robię już kilka razy, jak i też wszelkie inne wersje też próbuję zainstalować po to aby póżniej AV Remover dokładnie ESET odinstalować.

Po tamtym pozostały mi pliki, które nie dało się niczym odinstalować, więc usunąłem ręcznie. Załączam screen:
    Okno Menedżera Plików pokazujące zawartość folderu ESET NOD32 Antivirus z listą plików .dat.

ale nadal wyskakuje mi komunikat podczas instalacji, że jest zainstalowana najnowsza wersja, ale jej nawet AV Remover nie widzi...

Komunikat instalacyjny ESET Security o zainstalowanej najnowszej wersji

czyli gdzieś jest ale gdzie?
  • #7 21087822
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    kurio1 napisał:
    Po tamtym pozostały mi pliki, które nie dało się niczym odinstalować, więc usunąłem ręcznie.

Ja zastosowałbym np. Unlocker i skasowałbym cały ten folder.
    Zrzut ekranu ścieżki folderu c:\Program Files\ESET. Ikona programu Unlocker z kursorem.
    https://www.majorgeeks.com/files/details/unlocker_portable.html Zrzut ekranu programu Unlocker 1.9.2 z menu opcji akcji dla pliku.
  • #8 21087839
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    Nie prościej skontaktować się z Działem Obsługi Klienta od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 16.00 - e-mail: pomoc(_at_)dagma.pl. Rozwiązania najpopularniejszych problemów znajdziesz w sekcji Pomocy technicznej ESET.
  • #9 21087857
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    @Ryszard49 Po co? Nasze porady są skuteczniejsze i działają od razu, tylko autor tematu nie stosuje się do naszych wskazówek.
    Zrzut ekranu z programu Antivirus Removal Tool wyświetlający zainstalowany Windows Defender.
    Załączniki:
    • Antivirus Removal Tool v2024.05.zip (200.67 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 21087873
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8212
    Przede wszystkim wsparcie udzieli odpowiedzi żeby instalować wspierany produkt.
    Ostatnia kompilacja wersji 13 Eset AV była wydana w 2020 roku, wsparcie dla tej wersji zakończyło się w październiku 2020.

Aktualnie wsparciem objęta jest 17 wersja, a limitowanym wsparciem do października 2024 też wersja 16. Swoją drogą zastanawiam się, po co instalować archiwalne wersje?

https://support-eol.eset.com/pl/policy_home/product_tables.html
  • #11 21088065
    kurio1
    Poziom 11  
    @Ryszard49 pisze, że:

Cytat:
    Ja zastosowałbym np. Unlocker i skasowałbym cały ten folder.

A ja odpowiadam, że stosuję Total_Uninstall_6.27.0.565_Pro ale i tak usunąłem to ręcznie, gdyż go nie widział wcale.

@Ryszard49 znowu pisze, że:

Cytat:
    Nie prościej skontaktować się z Działem Obsługi Klienta od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 16.00 - e-mail: pomoc(_at_)dagma.pl. Rozwiązania najpopularniejszych problemów znajdziesz w sekcji Pomocy technicznej ESET.

Moja odpowiedż to: będziesz miał problem antywirusem lub Windą to sam sobie dzwoń :)

@pidar pisze do @Ryszard49:

Cytat:
    @Ryszard49 Po co? Nasze porady są skuteczniejsze i działają od razu, tylko autor tematu nie stosuje się do naszych wskazówek.

Człowieku! Jak można słuchać kogoś, kto któryś raz proponuje użyć to co już było proponowane.

Słucha się tych co dobrze radzą...

@dt1 napisał, że:

Cytat:
    Przede wszystkim wsparcie udzieli odpowiedzi żeby instalować wspierany produkt.

Może i racja, za to przyznałem Ci punkty za pomoc :) ale mam wersję ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 , która działa bo ssie aktualizacje jeszcze.

Na koniec! Usunąłem te wszystkie śmieci po tamtym Esecie TYLKO programem: RegClean Pro, zrobiłem reset i zainstalowałem ESET NOD32 ANTIVIRUS 7.

Zrzut ekranu programu ESET NOD32 Antivirus 7 z widocznym menu głównym i komunikatem o maksymalnej ochronie.

Narazie dziaą a co do aktualizacji poczekam i zobaczę....
  • REKLAMA
  • #12 21088069
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    Mam wersję 17.1.11.0 i aktualizacje przychodzą sukcesywnie przez cały czas trwania licencji.
    Na stronie Eset jest podane jak krok po kroku odinstalować oraz zainstalować ponownie program.
    A może autorowi skończyła się licencja?.
  • #13 21088075
    kurio1
    Poziom 11  
    Licencja to pół biedy....

Najważniejsze, że udało mi się usunąć wszystkie śmieci po tamtym Nod32!

Przecież tylko z tego powodu zacząłem ten temat, a wywody co do licencji w tym temacie mnie nie interesują, gdyż każdy je zna.

zamykam temat.
  • #14 21088079
    kurio1
    Poziom 11  
    Program; RegClean Pro pousuwał wszystkie pozostałości po Nod32 s systemu, tak, że można było zainstalować od nowa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problemy z ponowną instalacją ESET NOD32 po wcześniejszym odinstalowaniu. Mimo prób instalacji różnych wersji oraz użycia ESET AV Remover, instalacja kończyła się błędami, a program nie był widoczny w systemie. Użytkownicy sugerowali użycie narzędzi do usuwania pozostałości, takich jak Unlocker oraz RegClean Pro, które pomogły w usunięciu plików pozostałych po wcześniejszej instalacji. Ostatecznie, po usunięciu wszystkich pozostałości, udało się zainstalować ESET NOD32 ANTIVIRUS 7. W dyskusji poruszono również kwestie wsparcia dla starszych wersji oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA