logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Hikvision brak podglądu po przywróceniu ustawień fabrycznych

nextepisode 19 Maj 2024 14:46 783 5
REKLAMA
  • #1 21088059
    nextepisode
    Poziom 2  
    Dzień dobry,
    Posiadam rejestrator Hikvison HWN-2108H-8P z budowanymi portami POE. Do rejestratora mam podłączone kamery HWI T241H oraz HWI B140H-M.
    Wszystko działało popranie do momentu przywrócenia rejestratora do ustawień fabrycznych.

Po resecie przestał wyświetlać się obraz z kamer - zestaw skonfigurowany jako plug and play. Przy IP kamer wyświetla się czerwony krzyżyk i komunikat " nieprawidłowa nazwa lub hasło", przy ponownym uruchomieniu wybrałem opcję żeby kamery miały hasło takie samo jak rejestrator.

Ściągnąłem program SADP, w którym widzę rejestrator jako aktywny oraz mogę zalogować się do niego przez przeglądarkę.
    Czy macie może jakiś pomysł jak to rozwiązać?

Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 21088278
    rutra111
    Poziom 24  
    Ocena: 143
    Witam.
    Czy w programie SADP widzisz kamery i możesz się do każdej z kamer zalogować ?.
    Czy hasło do rejestratora jest identyczne jak przed przywróceniem rejestratora do ustawień fabrycznych?.
  • REKLAMA
  • #3 21088498
    nextepisode
    Poziom 2  
    Niestety w SADP widać jedynie rejestrator.
    Jeśli dobrze rozumiem to rejestrator ze zintegrowanym POE działa jak router czyli dla kamer tworzy własną wewnętrzną sieć, której nie widać.
    Pierwsze uruchomienie miałem 3 lata temu, do tej pory używałem logowania za pomocą symbolu. Nie pamiętam niestety czy hasło było identyczne.

Pytanie czy to może mieć znaczenie oraz jak dostać się teraz bezpośrednio do samej kamery?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21088522
    rutra111
    Poziom 24  
    Odłącz kamerę od rejestratora i podłącz bezpośrednio do jakiegoś switcha ,routera i podaj jej zasilanie o ile nie podłączysz do switcha PoE. SADP powinien ją wyszukać i spróbuj się do niej zalogować starym hasłem z rejestratora.
  • REKLAMA
  • #5 21089529
    nextepisode
    Poziom 2  
    Dziękuje za pomoc, udało się rozwiązać problem.
    Przez zewnętrznego switch-a połączyłem się z kamerami, a za pomocą SADP pobrać pliki zabezpieczające kamery.
    Pliki poszły do sprzedawcy, który zresetował je. Dzięki temu udało się nadać nowe hasło i wznowić pracę systemu.
  • #6 21089753
    rutra111
    Poziom 24  
    Zuch. Gratuluję i pozdrawiam :-)
REKLAMA