logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bosch WLT24460PL/08 (typ - Zablokowane drzwiczki pralki, cieknie, reset nie działa, ubrania w środku

agnieszkagt 03 Jun 2024 11:12 2073 4
ADVERTISEMENT
  • #1 21105445
    agnieszkagt
    Level 4  
    Dzień dobry,
    Mam problem z otwarciem pralki Bosch Series 6. Wykorzystałam opcję odblokowania awaryjnego drzwiczek. Nie działa. Znajomy próbował otworzyć od góry po otwarciu górnej pokrywy. Bez rezultatu. Pralka raczej do wymiany, bo w tym samym momencie zaczęła cieknąć. Spuściłam całą wodę. Udało się odwirować, ale drzwiczki w żaden sposób nie chcą się otworzyć. Nie słychać też charakterystycznego trzaśnięcia, gdy blokada puszcza. Próbowałam też resetu. Włączania i wyłączania. W środku są ubrania.
    Czy są jeszcze jakieś sposoby na takie zablokowanie się zamka?
    Tabliczka znamionowa pralki Bosch Series 6 Zdjęcie dokumentu kontaktowego do serwisu naprawczego Bosch. Instrukcja obsługi pralki Bosch z obrazkami bębna i ubrań. Pralka Bosch Series 6 z mokrymi ubraniami w bębnie, problem z otwarciem drzwiczek.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • ADVERTISEMENT
  • #2 21105728
    Anonymous
    Level 1  
  • ADVERTISEMENT
  • #3 21105738
    agnieszkagt
    Level 4  
    Cieknie na pewno nie z filtra, sprawdzaliśmy. Bardzo dobrze zakręcone. Wyciek jest z lewej strony. Sąsiad nie miał z tym nic wspólnego. Pralka zaczęła cieknąć na etapie wirowania (woda się zaczęła wylewać z boku), a następnie wywaliło korki. Spuściłam wodę przez filtr by opróżnić bęben, odczekałam i włączyłam ponownie wirowanie. Wtedy odwirowała (nadal niewielka ilość wypływała z boku), a potem już nie można było jej otworzyć.
  • ADVERTISEMENT
  • #4 21105740
    md
    Level 41  
    Help: 681
    Rate: 788
    Oglądnij sobie ten film:

• #5 21106030
    kecajk49
    Level 38  
    Help: 498
    Rate: 876
    Uszkodzona Klamka ale da się otworzyć tylko należy ręcznie odchylić zapadkę której nie odchyli uszkodzona klamka.
    Od wnętrza nie jest to możliwe bo zamek zasłania dostęp do zapadki !
ADVERTISEMENT