logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Haier B3FE788CPJW - Skraplanie wody w szufladzie Freshbox, pleśnienie warzyw

zarek99 03 Cze 2024 11:43 1461 3
REKLAMA
  • #1 21105462
    zarek99
    Poziom 8  
    Witam,

Mam lodówkę Haier B3FE 788 CPJW. Mam pytanie ponieważ w szufladzie na warzywa, Freshbox skrapla mi się woda i również dokoła filtra. To wszystko powoduje że pleśnieją mi warzywa i owoce. Czy to może być coś uszkodzone ponieważ lodówka ma 6 miesięcy czy coś jest źle ustawione?
  • REKLAMA
  • #2 21105477
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2420
    Coś mi się zdaje, że... tak powinno być, że wilgotność w tej szufladzie jest dość wysoka. Mam to samo w lodówce Bosch. To jest szuflada "freshbox" i utrzymywanie wysokiej wilgotności w niej ma na celu spowolnienie więdnięcia warzyw. Ale u mnie raczej nie pleśnieją, chyba, że jakieś "zapomniane" ;) Szybko Ci pleśnieją?
    Sprawdź jeszcze czy nie masz zakrytej tej membrany:
    Instrukcja obsługi pojemnika na owoce i warzywa z kontrolą wilgotności w lodówce.
  • REKLAMA
  • #3 21105487
    zarek99
    Poziom 8  

>>21105477

Wiesz co, tak 2 tygodnie i mi pleśnieją. Na tylnej ściance szuflady po prostu skrapla się woda i za każdym razem ta woda zostaje w szufladzie. Rodzice kupili wcześniej inny model tej lodówki i dlatego ja wybrałem, bo ta szuflada była bardzo praktyczna. I jak tam się woda nie skrapla i warzywa są świeże, tak u mnie na odwrót. No właśnie sprawdzałem membranę i wszystko, co mogę i wiem razem z instrukcją, nic nie działało, więc przyszedłem na forum.
  • #4 21105610
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2420
    Ilość skroplonej wody może zależeć od warzyw, które tam przechowujesz oraz ich temperatury jaką mają jak je wkładasz. Możesz spróbować na dno szuflady położyć czystą bawełnianą ścierkę. I ją wymieniać regularnie.
REKLAMA