logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy polski dekoder telewizji naziemnej działa w Niemczech? Jakie modele?

SlawomirAntoszczuk 04 Cze 2024 16:28 7014 3
REKLAMA
  • #1 21107121
    SlawomirAntoszczuk
    Poziom 2  

Czy polski dekoder telewizji naziemnej będzie działał w Niemczech, a jeżeli tak, to jaki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21107132
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 938
    Nie ma czegoś takiego jak Polski, czy Niemiecki.
    Ważne jest to w jakim systemie nadawany jest sygnał, i czy dany dekoder jest do niego przystosowany.
    Czyli po prostu, czy potrafi go odebrać.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21107398
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3822
    SlawomirAntoszczuk napisał:
    Czy polski dekoder telewizji naziemnej będzie działał w Niemczech
    A dlaczego ma nie działać? Jeśli w danym kraju obowiązuje standard DVB-T2, to będzie tam działał każdy dekoder DVB-T2 lub telewizor z takim tunerem. Obecnie w RFN telewizja naziemna korzysta ze standardu DVB-T2, jednak już testowany jest nowy system DVB-I. Na razie jednak nie wiadomo kiedy stanie się obowiązujący i kiedy nadawanie w DVB-T2 zostanie wyłączone. Warto wspomnieć, że mieszkając na terenach przygranicznych, można za pomocą tego samego samego dekodera DVB-T2 odbierać także kanały nadawane w państwach ościennych, na przykład z Polski czy Czeskiej Republiki.

W RFN część kanałów można oglądać przez DVB-T2 bezpłatnie, jednak inne wymagają wykupienia abonamentu. Usługę pod nazwą Freenet TV. Usługę świadczy operator telekomu Mobilcom Debitel, kierując ją do osób, które chcą rozszerzyć ofertę darmowych kanałów dostępnych za pośrednictwem anteny DVB-T2. Dodatkowo są dostępne między innymi RTL, VOX, DMAX, Eurosport, itp. Dostępne w RFN kanały darmowe oraz płatne z dekodera DVB-T2 prezentuje rysunek:

Lista kanałów DVB-T2 w RFN, darmowych i płatnych.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 21111523
    SlawomirAntoszczuk
    Poziom 2  
    dziekuje bardzo mi pomogles
REKLAMA