logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki projektor BenQ wybrać jako zamiennik dla wysłużonego modelu W500?

Jap 07 Cze 2024 11:25 396 1
REKLAMA
  • #1 21110470
    Jap
    Poziom 29  
    Ocena: 652
    Nadszedł czas wymiany wysłużonego BENQ w500 na... no właśnie. Na jakie Benq? Zastanawiam się nad W2710. Ale niestety obecnie nie mam źródła 4k więc rodzą się pytania:
    1. Jeśli kupię wersję benq w2710i i źródło 4k będzie wbudowany Android TV - to czy przewodem HDMI podłączonym do amplitunera - będę mógł transferować audio? obecnie sygnał Audio i Video idzie z Denona do Benq..
    2. Jak sobie radzi procesor benq w2710 podczas upscalingu sygnałów HD czy 720p do 4k?
    3. Czy jeśli pojawi się zewnętrze źródło 4k to będę mógł przepchnąć ten sygnał przez amplituner Denon niestety tylko HD? Czy szykuje się wtedy także wymiana amplitunera pod 4k?

4.Chwilowo nie mam parcia na 4k - czy możecie zaproponować inny projektor godny polecenia - full HD typowy dla kina domowego. Doświadczenia z Benq w500 mam bardzo pozytywne więc chyba chcę zostać z tą marką.
  • REKLAMA
  • #2 21181296
    Jap
    Poziom 29  
    Ocena: 652
    Dobra, kończę monolog - Benq w2710i zakupiony w połowie czerwca. Dla czytających w przyszłości - różnica vs W500 potężna. Procesor udoskonala obraz HD do takiego stopnia, że ruch i wyrazistość ruchu przy ustawieniach na maxa sprawiają, że film wygląda wręcz jak teatr na żywo. Aż dziwnie się ogląda tak soczysty, wyraźny i płynny obraz i musiałem kapkę pozmniejszać wpływ procesora na jakość obrazu.
    Diuna 1 czy 2, Star Wars porażają szczegółowością...
    Jedyny minus względem Benq W500 to brak możliwości tak bajecznego ustawienia projektora - W500 ma optyczną korekcję i może rzucać obraz w szerokim zakresie góra dół / lewo prawo a nie tylko "na wprost". Benq w2710i musi być raczej ustawiony na wprost - po środku ekranu i to przy suficie lub kilkanaście cm poniżej dolnej krawędzi obrazu.
REKLAMA