Witam Serdecznie
Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem.
Mercedes SLK200 171 rok 2008 Radio MF2810 zdjęcie poniżej.
Problem z napędem CD polega na tym, że po wsunięciu płyty odtwarza utwory, mogę wybierać następne lub poprzednie utwory bez problemu, po czym czasem po chwili słuchania, czasem po kilku godzinach, przełącza się na radio i napęd przestaje działać, nie reaguje na przycisk wysuwania płyty. Odłączanie akumulatora nie pomaga, natomiast jeśli zostawię samochód do następnego dnia lub jak już przetestowałem po kilku godzinach wrócę do garażu, włączam radio i napęd zaczyna znowu normalnie działać, mogę wysunąć płytę, zmienić na inną aż do momentu wystąpienia problemu.
Zależy mi na zachowaniu auta w oryginale, dlatego nie chciałbym zmieniać radia na jakieś chińskie.
Nie wiem, czy czas działania napędu zależy od temperatury otoczenia? Przez ostatnie kilka dni było chłodno, po czym wczoraj po godzinie jazdy (temperatura około 26 stopni) odstawiłem auto do garażu, napęd działał, następnie po około trzech godzinach wyjeżdżałem ponownie, niestety napęd już nie działał, aż dopiero dzisiaj rano mogłem znów wysunąć płytę.
Nie mam pojęcia, czy czepiać się samego napędu, czy może szukać czegoś w samym radiu na płycie głównej?
Może ktoś spotkał się z takim problemem?
Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc