logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fotopułapka HC900 LTE - Jak długo działają akumulatorki AA 2300mAh Energizer Recharge?

BiuroSzafa 13 Cze 2024 17:21 1584 10
  • #1 21118042
    BiuroSzafa
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam,
    Jestem zielony w tych fotopułapkach, kupiłem na OLX (bardzo ale bardzo NIE POLECAM OLX). Biorę odpowiedzialność za te słowa, sprzedający tragedia. OLX szkoda gadać, innym razem. Fotopułapka HC900 LTE, instrukcja po angielsku poradziłem sobie, Jeśli chodzi o wersje, ( NIE TRZEBA ROZKRĘCAĆ ) Włącz test, menu, przewijanie do końca klik w VER ( version ) wyświetli się wersja oprogramowania fotopułapki.
    A, CD dołączone z programem do w/w fotopułapki nie ma możliwości zmiany operatora, dlatego mam Orange, kartę micro SD zmieniłem z 64 na 32 i jest fajnie, a wpisać nr telefonu tylko sam bez +48. Jeśli chcesz mieć wysyłane również filmy, to musi zostać zrobiona konfiguracja po SMTP, MMS-em filmu nie otrzymacie. Karta 64GB jest zdecydowanie za duża. Te kamery obsługują do 32 i takie są polecane.
    Pytanie ile wytrzymać powinny akumulatorki AA 2300mAh Energizer Recharge. Ja muszę ładować co dwa dni ( kupione niby nowe w neonet ), karta SIM Orange 5GB na ile wystarczy mi 3-4 dni. Jutro będę wiedział ile tych akumulatorków będę musiał oddać.
  • #2 21118122
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 21118173
    BiuroSzafa
    Poziom 3  
    >>21118042
    Witam, dzięki dokładnie mówiąc sprawdzę jakie jest ustawienie, ale dopiero jutro. W trzy dni zrobiła 300 zdjęć, zwykłe baterie alkaliczne wytrzymają do 10 dni. Dziś od godziny 16:00 wysłała 4 zdjęcia, im bardziej słabną akumulatorki, tym przestaje wysyłać, ale zapisuje na karcie micro sd, filmiki zapisuje na kartę, nie wysyła, bo mam konfigurację zrobioną po MMS, a jak pisałem, po MMS nie wysyła.
    Jutro dam znak ile aku mam do reklamacji
  • #4 21119270
    BiuroSzafa
    Poziom 3  
    Witam,
    Od wczoraj (24h) fotopułapka HC900 LTE zrobiła 88 zdjęć i 57 filmików. Wysłała 6 zdjęć pod 2 nr telefonów i na 1 e-mail, filmików nie wysyła, bo mam konfigurację na MMS, aby wysyłała konfiguracja musi być po SMTP. 8 sztuk akumulatorów się rozładowało po wysłaniu 6 zdjęć. Nowe akumulatory działają jeden dzień i trzeba ładować, nie wiem,
    może kiepskie.

Pytanie: czy to normalne że tak szybko szlak trafia akumulatorki, żeby wysyłała zdjęcia trzeba codziennie ładować?
  • #5 21119441
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 21119528
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2081
    Zawsze możesz spróbować z akumulatorkami Ni-Zn AA 1.6v 2500mwh tylko do nich potrzebna jest dedykowana ładowarka. Dodatkowo warto od środka sprawdzić bateryjkę 3V czy trzyma napięcie.
  • #7 21119603
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 21119613
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2543
    PRAWDOPODOBNIE - owoc chińskiej myśli inżynieryjnej nie uwzględnia tego, że istnieją akumulatory NiMH i że polaki biedaki używają ich zamiast jak jaśniepaństwo z dalekiej Azji używać ogniw alkalicznych. Dlatego dobrodzieje założyli, że przy napięciu 1,2V na ogniwo baterii należy użytkownikowi zakomunikować, że czas na wymianę ogniw alkalicznych na nowe. W kraju producenta zapewne są tanie jak benzyna w krajach wydobywających ropę naftową, więc nie ma co się przejmować rosnącą stertą śmieci alkalicznych, bo to nie kosztuje (ogniwa alkaliczne tanie, sterty śmieci leżą z dala od wzroku, a czego nie widać, tego sercu nie żal). Oszukać pułapkę można wspomnianymi akumulatorami niklowo cynkowymi, które mają napięcie tak wysokie jak ogniwa alkaliczne, jeśli tylko Założyciel wątku zdoła je kupić a także ładowarkę... Akumulatory te nie przyjęły się, gdyż ludzie są leniwi, nie potrafią policzyć ile oszczędzą używając akumulatory i ładowarkę, bo przecież to dużo kosztuje na wstępie. O czymś tak abstrakcyjnym jak koszty utylizacji nie mają bladego pojęcia. No, już ponarzekałem, więc może uda się rozwiązać problem Założyciela... Wspomniane gniazdo 12 V - były tu sygnały, że da się podłączyć baterię akumulatorów kwasowo ołowiowych potocznie nazywaną akumulatorem 12 V i nawet to działa choć jest wielkie i ciężkie. Jeśłi idzie o wykorzystanie akumulatorów NiMH, to:
    1. Założyciel nie podał ile ich tam jest.
    2. Dokładając 1 czy 2 szt. szeregowo można podnieść napięcie baterii i oszukać fotopułapkę a jednocześnie nie zniszczyć akumulatorów.
    Zakładając, że jest tam 8 szt., to dokładając 2 szt. akurat uzyska się pożądany efekt. 8 szt. x 1,2 V daje 9,6V i mamy sygnalizację rozładowania. Przy 10 akumulatorach daje to napięcie 0,96V na akumulator, więc nieco poniżej zalecanego minimalnego napięcia rozładowania, ale za to wydłuży się czas działania do 10 dni.
    Pozostaje zdobyć obudowę baterii na 10 akumulatorów NiMH i podłączyć tę baterii w miejsce baterii ogniw alkalicznych. Być może da się to zrobić przez zewnętrzne gniazdo zasilania 12V. Nowej baterii nie polecam zgrzewać i zamykać w koszulce termokurczliwej - lepiej ładować akumulatory pojedynczo niż w baterii, bo nie zostaną przeładowane.
    Jak Założyciel ma środki, to może kupić pojemniejsze akumulatory - w rozmiarach R14 i R20 są dostępne pojemności od 3 Ah do 10 Ah. Będzie tylko kłopot z ładowarką. W szczytowym okresie użycia NiMH powstawały ładowarki na 8 lub 12 akumulatorów, ale w rozmiarze R6. Większe nie przyjęły się niestety. Obecnie można sklepowymi ładowarkami ładować maksymalnie 2 lub 4 szt. akumulatorów w rozmiarze R14 R20.
  • #9 21127698
    BiuroSzafa
    Poziom 3  
    Witam,
    Panowie odnośnie fotopułapki HC900 LTE, Bardzo ale od serca bardzo dzięki, kolega zasugerował ustawienie i sprawdzenie GSM i to podstawa, zmieniłem operatora z Orange na Play i jestem do przodu. Konfigurację zrobiłem nie z CD dołączone tylko z programu otrzymanego, gdzie mogę zmienić operatora {podam tylko zainteresowanym} wiadomo dla czego. I teraz bomba, nie oddaję akumulatorów, są git (zmieniłem dzięki wam ustawienia i czułości) petarda: W ORANGE za 12 MMS skasowano mnie 10 zł, teraz w Play za 44 MMS skasowano mnie 25 zł, policzyć - w ORANGE 1 MMS koszt 0,83 zł, a w PLAY za 1 MMS koszt 0,57 zł można. W w/w fotopułapce po włączeniu Test Menu lecimy na sam dół i klikamy w VER, wyświetli się Wersja fotopułapki bez Rozkręcania. A po nowych ustawieniach zainstalowałem 17.06.2024 i do 21.06.2024 to w zaokrągleniu 4 dni fotopułapka HC900 LTE zrobiła tyle zapisane na karcie microSD 429 zdjęć, wysłała na dwa nr telefonów po 22 zdjęcia, czyli 44 sztuki wysłała. Akumulatorki wytrzymały, Dzięki Wam Panowie, Bardzo dziękuję. A taniej jeszcze na wysyłanie zdjęć na e-mail, ale nie mamy powiadomienia na telefon. Panowie jeżeli potrzeba jak poustawiać konfi i namiar na firmę odnośnie wersji to od razu podaję. BARDZO PIĘKNE DZIĘKI
  • #10 21127819
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2081
    BiuroSzafa napisał:
    Test Menu lecimy na sam dół i klikamy w VER, wyświetli się Wersja fotopułapki bez Rozkręcania.

Wersja Firmware a wersja płyty głównej to nie to samo.
  • #11 21128389
    BiuroSzafa
    Poziom 3  
    Witam,
    Być może dwie rzeczy inne, poproszono mnie jak miałem problem, bo w dołączonym do fotopułapki CD nie można było zmienić operatora a przypisany był ORANGE to tak nawiasem. Kliknąłem w VER wyświetliła się wersja fotopułapki HC900 LTE, którą to wersję przesłałem do firmy. Otrzymałem link z programem i to nie od Chińczyków tylko z Polskiej firmy I BARDZO DZIĘKUJĘ. Jest dobrze. Nie zawsze remont domu zaczyna się od jego rozwalenia. I to tyle MI POMOGŁO, ZA PODPOWIEDZI PANÓW W USTAWIENIACH SERDECZNIE DZIĘKUJĘ. Pułapka furgocze jak rosyjski wentylator. Coś mnie podkusiło i kupiłem na OLX, NIE POLECAM KUPNA NA OLX

Podsumowanie tematu

✨ Fotopułapka HC900 LTE wymaga odpowiednich ustawień, aby optymalnie wykorzystać akumulatorki AA 2300mAh Energizer Recharge. Użytkownicy zauważają, że czas pracy akumulatorów jest krótki, szczególnie przy intensywnym użyciu (np. 300 zdjęć w trzy dni). Wskazówki dotyczące oszczędności energii obejmują wyłączenie stałego połączenia GSM oraz użycie akumulatorów Ni-Zn 1.6V 2500mWh. Zmiana operatora z Orange na Play przyniosła lepsze wyniki w wysyłaniu MMS-ów. Użytkownicy podkreślają, że akumulatory mogą wymagać codziennego ładowania, co może być problematyczne. Warto również sprawdzić, czy fotopułapka jest podłączona do zewnętrznego źródła zasilania, co może znacznie wydłużyć czas pracy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA