>>21120681Nie jestem szefem w programowaniu układów, proszę o podpowiedź dlaczego podczas wgrywania wsadu, występuje błąd.
Dodano po 1 [godziny] 18 [minuty]:OK, problem po części został rozwiązany, po nie udanej próbie wgrania innego wsadu ze znanym kodem PIN, postanowiłem wylutować pamięć i zaprogramować ją bezpośrednio w podstawce, jakie było moje zdziwienie gdy przy próbie uruchomienia radia bez układu pamięci radio się normalnie włączyło i zaczęło działać, podłączone do samochodu gra aż miło 🙂. Do sprawdzenia jest czy będzie można zapamiętywać stacje oraz czy działają wszystkie funkcje prawidłowo (w tym radiu nie ma ich zbyt wiele). Podsumowując metoda trochę rzeźnicka ale "działa".
Dodano po 47 [minuty]:Panowie, pełny sukces! ale po kolei. Wsad wgrany ze znanym kodem PIN, który podesłał "adam white" któremu bardzo za to dziękuję, programowanie odbyło się poza radiem ponieważ odczyt pamięci działał poprzez klips programatora, natomiast podczas prób wgrania wsadu takim sposobem, programator wyrzucał błąd. No i na koniec zatwierdzenie wpisanego kodu, w tym egzemplarzu radia następuję poprzez przytrzymanie przycisku "SEL". Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem i pozdrawiam.