logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić czujki ultradźwiękowe do czujnika ruchu?

mojomax 13 Kwi 2003 18:28 1909 13
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 186523
    SiwusGSM
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Na każdej giełdzie elektronicznej lub samochodowej , na Allegro komplet ultradźwięków to jakieś 35 zeta. Samych mikrofonów raczej nie dotaniesz.
  • REKLAMA
  • #4 186542
    mojomax
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    karlos napisał:
    Na każdej giełdzie elektronicznej lub samochodowej , na Allegro komplet ultradźwięków to jakieś 35 zeta. Samych mikrofonów raczej nie dotaniesz.

To przykre. A może ktoś ma zepsutą centralkę, i chce mi sprzedać mikrofony ?
  • #5 186630
    adam2002
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    a co kolega chce zabezpieczyc tymi ultradzwiękami???
  • REKLAMA
  • #6 186640
    Khaos
    Poziom 12  
    Witam
    Czy chodzi Ci o nadajnik i odbiornik dla 40kHz, w Gdyni takie są po około 7 złotych
  • #7 186664
    SiwusGSM
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Fłaśnie. Jeden to mikrofon, a drugi to głośnik. Nie jest obojętne gdzie którego podłączysz. :D
  • REKLAMA
  • #8 186688
    Khaos
    Poziom 12  
    są z tyłu podpisane to nie powinno byc z nimi problemu :)
  • #9 186831
    mojomax
    Poziom 15  
    Khaos napisał:
    Witam
    Czy chodzi Ci o nadajnik i odbiornik dla 40kHz, w Gdyni takie są po około 7 złotych

W gdyni ? trochę daleko z lublina :)...

Co to za sklep ? czy te czujki są przystosowane do montażu w samochodzie ?
  • #10 186987
    Khaos
    Poziom 12  
    Sklep nazywa się Megaserv i jest sklepem elektronicznym. A jeżeli chodzi o czujniki to wyglądają identycznie jak te które mam w samochodzie. Niestety nie potrafię powiedzieć czy to to samo. jedyne oznaczenia na nich to 40T i 40R (pewnie od nadajnik i odbiornik)
  • #11 187203
    mojomax
    Poziom 15  
    Khaos napisał:
    Sklep nazywa się Megaserv i jest sklepem elektronicznym. A jeżeli chodzi o czujniki to wyglądają identycznie jak te które mam w samochodzie. Niestety nie potrafię powiedzieć czy to to samo. jedyne oznaczenia na nich to 40T i 40R (pewnie od nadajnik i odbiornik)

Zwiedziłem wszystkie lubelskie sklepy i powiedzieli mi, że nie ma szans na kupno czegoś takiego :(

Mam prośbę - czy będąc przy okazji - nie mógłbyś mi tego zakupić ?
    Oczywiście wcześniej podesłałbym pieniądze na ten rarytas.

pisz na email : noone(_at_)poczta.fm
  • #12 187627
    Walderama
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    A czy idzie dostac czujki nadajnik i odbiornik hermetyczne takie jak w zderzakach tylko nie chodzi mi o wydlubane z jakiego auta tylko normalne elementy?
  • #14 188393
    Khaos
    Poziom 12  
    Jeżeli chodzi o ceny to facet w sklepie powiedział że około 8 złotych( nie sprawdził a mówił z głowy :roll: ).
    Natomiast jeżeli o hermetyczne ich zamknięcie to niestety nie ma.
    Walderama jeżeli jesteś zainteresowany zakupem to na gg ewentualnie emil

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwane są ultradźwiękowe czujki do czujnika ruchu, przy czym centralkę użytkownik już posiada. Czujki ultradźwiękowe, składające się z nadajnika i odbiornika (mikrofonu i głośnika), można nabyć na giełdach elektronicznych, samochodowych oraz na Allegro w cenie około 35 zł za komplet. W Gdyni dostępne są elementy 40 kHz w sklepie elektronicznym Megaserv, gdzie pojedyncze czujki kosztują około 7-8 zł, oznaczone jako 40T (nadajnik) i 40R (odbiornik). Czujki te wyglądają podobnie do stosowanych w samochodach, jednak brak jest pewności co do ich pełnej kompatybilności. Hermetyczne obudowy dla takich czujników są rzadko dostępne, a lokalne sklepy w Lublinie nie oferują ich na stanie. Istnieje również oferta firmy Transfer Elektronik, która sprzedaje różne czujniki ultradźwiękowe, jednak szczegóły zakupu nie są jasne. Wskazano, że mikrofony i głośniki ultradźwiękowe są podpisane, co ułatwia ich prawidłowe podłączenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA