logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LGLE5500 - Brak obrazu po HDMI z dekoderem, działa sporadycznie. Jaki kabel HDMI?

gkgkgk 02 Lip 2024 23:51 273 3
REKLAMA
  • #1 21141078
    gkgkgk
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Mam tv LGLE5500 (10-cio letni ca), który przez kilka lat był nieużywany. Postanowiłem wykorzystać go na działce, podłączyłem kablem HDMI do dekodera telewizji publicznej i ten tandem nie zadziałał. Zrobiłem udate oprogramowania dekodera i obraz na tv się pojawił, wszystko działało. Na drugi dzień przy ponownym włączeniu tv i dekodera obrazu nie ma, choć co dziesiąty raz zaskakuje. Sprawdziłem wszystkie pozostałe złącza jest to samo i podobnie z podmienionym innym kablem HDMI. Podstawienie innego telewizora, też LG podobnie wiekowego i wszystko gra. Przy podglądzie źródeł sygnału, podłączenie dekodera kablem HDMI uaktywnia z szarego na czarny kolor odpowieni numer HDMI, zaczyna wyszukiwanie, ale nie kończy. Mam pytanie czy rodzaj kabla HDMI możę wywoływać takie objawy. Mógłbym kupić nowy kabel, ale nie wiem jaki rodzaj, biorąc pod uwagę wiek tv i podłączony dekoder, być może on ma jakieś wymagania.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21141114
    phetrak

Poziom 14  
    Ocena: 14
    Każdy kabel HDMI nawet najtańszy ogarnie Ci TV + dekoder. Jeśli nie wykrywa Ci źródła sygnału to są 4 opcje niepoprawnie ustawiony format obrazu na dekoderze, walnięty kabel, walnięte wyjście lub chip dekodera, walnięte gniazdo lub chip na płycie telewizora (niepoprawne skreślić :) ).
    Konto firmowe:
    Phetrak Internet Technologies
    Zygmunta Starego 3, Ostrzeszów, 63-500 | Tel.: 603-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: www.phetrak.com
  • REKLAMA
  • #3 21141149
    artur0089
    Poziom 25  
    Ocena: 162
    Zmień to

Zbliżenie na płytę główną z procesorem XD firmy LG.
  • #4 21141633
    phetrak

Poziom 14  
    Ocena: 14
    >>21141149
    No właśnie kolego nie :) bo jak dobrze kojarzę to te telewizory miały osobny kontroler HDMI nie wbudowany w procesor.
    Konto firmowe:
    Phetrak Internet Technologies
    Zygmunta Starego 3, Ostrzeszów, 63-500 | Tel.: 603-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: www.phetrak.com
REKLAMA