logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GV-USB2: Czarno-biały obraz przez S-VIDEO, kolorowy przez Composite (RCA)

qwerty01 05 Lip 2024 20:07 420 2
REKLAMA
  • #1 21144257
    qwerty01
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Dzień dobry.
    Postanowiłem zgrywać kilka kaset VHS na komputer. W tym celu kupiłem tuner GV-USB2. Przyszedł do mnie również przewód S-VIDEO. Podłączam w następujący sposób: wyjście SCART -> adapter SCART na S-VIDEO, przewód S-VIDEO, wejście tunera S-VIDEO, konfiguruję i mam czarno-biały obraz. Przełączam na Composite (RCA) i mam kolorowy obraz. Jako że zgrywam to, chcę uzyskać lepszą jakość obrazu. Nic nie wychodzi. Podłączam do nagrywarki DVD. Również po S-VIDEO mam czarno-biały obraz, a po RCA kolor! Biorę multimetr i wychodzi mi takie połączenie w adapterze SCART-S-VIDEO. Wydaje mi się, że źle podłączony, ale z adaptera po RCA jest obraz.
    Załączniki:
    • GV-USB2: Czarno-biały obraz przez S-VIDEO, kolorowy przez Composite (RCA) schemat scart.jpg (54.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21145189
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5456
    @qwerty01
    S-VHS, to S-VHS
    Do tego są specjalne wyjścia/wejścia i są to porty tylko wideo.
  • #3 21545182
    gnz2
    Poziom 2  
    >>21145189 >>21144257 Cześć, czołem, podobna sytuacja. Grabber kupiony na Ali. Podłączony do magnetowidu przez przejściówkę Scart. RCA działa, jednak przez S-Video obraz jest czarno-biały. Grabber obsługuje aplikacja Honestech VHS to DVD 3.0. W ustawieniach jest możliwość wyboru źródła Composite i S-Video. Ale domyślnie zaznaczone jest Composite i funkcja przełączenia między źródłami jest nieaktywna. Przewód S-Video też domówiony na Ali. Czy to może być wina słabego przewodu? Niby obraz jest (tylko czarno-biały), więc chyba przewód dobry.
REKLAMA