logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór myszki bezprzewodowej do 300 zł, biała, z Bluetooth + WLAN

bojler_ 08 Lip 2024 00:00 327 6
REKLAMA
  • #1 21146730
    bojler_
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Chciałem się poradzić bo wypadłem z obiegu - przez kilkanaście lat nie używałem myszki. Chcę kupić myszkę bezprzewodową, budżet: 300 zł - może być używana. Przeznaczony będzie do laptopa i w przyszłości komputera. Mam tez swoje wymagania konieczne i niekonieczne. Na początek te konieczne:
    1. Kolor biały ,przezroczysty /coś pomiędzy, myszka bez dziurek.
    2. Myszka bezprzewodowa z bluetooth + WLAN (po 1 na laptop i komp)
    3. Rozmiar i kształt: myszka większa niż przeciętna bo ja mam duże ręce, bez udziwnień i deformacji kształtów, jestem praworęczny.
    4. Czujnik ruchu: taki aby działał na nierównych i miękkich powierzchniach - bez podkładki

Wymagania dodatkowo mile widziane:
    5. Nie wiem czy ma to konkretną nazwę: dobrze by było aby rolka miała 2 dodatkowe przyciski: przesuń w prawo i przesuń w lewo(czuje się ruch i klik w bok)? Przydawałyby się do np nawigacji po arkuszach excela.
    6. Programowalne 2 dodatkowe przyciski.(i nie, tu pkt 6 niechaj nie zastępuje pkt 5 i vice versa)

Proszę o propozycje nowych jak i starych myszek. Co do rozmiaru miałem okazję skreślić 1 myszkę: Razer Orochi V2 -za mała.
  • REKLAMA
  • #2 21147096
    actin
    Poziom 34  
    Ocena: 795
    Wlan w myszy ?
    Przeciez wystarczy mysz rf/bt jak w dellowych.
  • REKLAMA
  • #3 21147342
    bojler_
    Poziom 8  
    WLAN czyli wifi, myszka działa na malej kostce wkładanej do portu usb ktora jest nadajnikiem wlan. Czy ktos moglby poradzic konkretnie w temacie?
  • REKLAMA
  • #4 21147515
    actin
    Poziom 34  
    Ocena: 795
    Nie jest nadajnikiem wlan, tylko odbiornikiem rf.
    Kup myszkę dell rf/bt, rf wpinasz w kompa a bt parujesz z laptopem. Potem możesz się przełączać
  • #5 21148035
    bojler_
    Poziom 8  
    Z myszek dellowatych nie mogę znaleźć w opisie aby któraś miała bluetooth, mają za to wifi.

Mam ważniejsze pytanie: jak profesjonalnie nazywa się funkcja z pkt 5? np mysz optyczna Fujitsu OPT FSC BC własnie to ma. Po polsku raczej nie będzie dobrego słowa, wystarczy po angielsku.
  • Pomocny post
    #6 21149541
    vip11
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Funkcja ta nazywa się tilting mouse wheel albo tilt .Jednak jest ona łatwa do zastąpienia w Excellu i innych windowsowych programach: naciskasz lewy Shift i kręcisz kółkiem.
  • REKLAMA
  • #7 21149790
    bojler_
    Poziom 8  
    Dzięki wielkie, bez tego słowa bym nie znalazł. A tak znalazłem kilka myszek i proszę użytkowników którzy mieli / maja te modele o opinie na temat dopasowania i wielkości myszki jeśli sami maja duże dłonie. Wiem, spiesznie to brzmi, ale teraz wiedza techniczna idzie w odstawkę i liczą się tylko doświadczenia.

Razer Basilisk V3 Pro
    Razer Basilisk V3 X HyperSpeed
    Razer Pro Click
    SteelSeries Aerox 9 Wireless

Niestety za mało ich było w kolorze białym więc choć mało mi się to podoba dodałem też czarne. Najbardziej interesują mnie opinie o Razer Pro Click.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje białej myszki bezprzewodowej z Bluetooth i WLAN do 300 zł, która będzie odpowiednia do dużych dłoni. Wymagania obejmują: brak dziurek, większy rozmiar, czujnik działający na nierównych powierzchniach oraz dodatkowe funkcje, takie jak rolka z przyciskami do nawigacji i programowalne przyciski. W dyskusji poruszono kwestie dotyczące myszek Dell, które oferują połączenie RF/Bluetooth, oraz funkcję "tilting mouse wheel", która umożliwia przewijanie w poziomie. Użytkownik rozważa modele Razer Basilisk V3 Pro, Razer Basilisk V3 X HyperSpeed, Razer Pro Click oraz SteelSeries Aerox 9 Wireless, zwracając szczególną uwagę na opinie dotyczące Razer Pro Click.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA