logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zdjęcie kostki do silniczka szyby kierowcy w Golf 4 2.0 hatchback

konradpiekut33 08 Lip 2024 04:16 159 4
REKLAMA
  • #1 21146765
    konradpiekut33
    Poziom 3  
    Ocena: 5
    Witam, potrzebuję pomocy z wiązką od drzwi kierowcy Golf 4 Hatchback 2.0, a konkretniej kostki, która jest wpięta w silniczek od szyb. Na necie znalazłem zdjęcie tej wtyczki, tylko nie widać wszystkich kolorów przewodów i w jakich są miejscach. Więc potrzebowałbym zdjęcie tej wtyczki, żeby móc wiedzieć, w jakie miejsce wchodzi jaki przewód (w sensie kolorów przewodów) lub jeśli ktoś ma taką wiązkę, to poprosiłbym kilka zdjęć tej wiązki i kostki do silniczka. Pozdrawiam i z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 21146883
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3866
    A czy nie prościej sprawdzić to klasycznie, czyli użyć schematu i miernika? Przecież nie masz żadnej gwarancji, że w kostce na zdjęciu przewody będą takie same, wersja wiązki ta sama lub że ktoś nie prowadził zmian.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21146902
    konradpiekut33
    Poziom 3  
    Ocena: 5
    Tylko właśnie nie za bardzo się znam i nie wiem jak to zrobić, chyba że jakoś mnie naprowadzić jak to zrobić, to może jakoś dam radę
  • REKLAMA
  • #4 21147017
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3401
    A to warsztatów samochodowych w okolicy nie ma ? Jak się nie znasz to narobisz więcej szkód niż pożytku.
  • #5 21148244
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3866
    konradpiekut33 napisał:
    Tylko właśnie nie za bardzo się znam i nie wiem jak to zrobić, chyba że jakoś mnie naprowadzić jak to zrobić, to może jakoś dam radę
    Jeśli nie masz pojęcia o tak prostej kwestii to czy jest sens zabierania się za instalację elektryczną pojazdu? Szczególnie bez narzędzi i przyrządów? Poza tym że po prostu nie naprawisz, istnieje przecież spore ryzyko zrobienia sporych kolejnych szkód, które tylko znacznie zwiększą koszty usunięcia tej drobnej awarii.

Ale jeśli chcesz się uczyć to bardzo dobrze. Zacznij proszę od wyszukania terminu "przedzwanianie obwodów" lub "przedzwaniania przewodów". Tego typu instrukcje znajdziesz w sieci, ale także to, na Forum. To bardzo prosta i bezpieczna metoda diagnostyczna, w której wystarczy posiadać dowolne źródło prądu stałego o niskim napięciu (np. bateria) i odpowiednią żarówkę lub dzwonek. Resztę sobie doczytasz, potem poćwiczysz na kawałku wielożyłowego przewodu i sam ocenisz czy dasz radę.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA