Witam.
Próbuję ratować taki zasilacz, w którym strzelił układ przetwornicy 5VSB A6069H, diody D14 i D16 oraz rezystor R87 i opto. Rezystor, scalak i opto mam, ale diody są tak spalone, że nie widać na nich całych oznaczeń.
Szczątkowe oznaczenia, jakie widać:
D14 ...7706 ...E200A
D16 ...R107 ...645
Mam dwie płyty zasilaczy na tym samym układzie scalonym, ale obie są inaczej rozwiązane. Nota katalogowa układu A6069H jest uboga i niewiele wnosi. Schematu tego zasilacza nie znalazłem, a podobne zasilacze na tym scalaku różnią się jednak na tyle, że też nie pomagają.
Sądząc po symbolu na płycie, D14 to jest prawdopodobnie dioda Zenera, ale fragment oznaczeń z diody nie pasuje do żadnej z wyników szukania.
Anoda D16 łączy się z wyprowadzeniami 7 i 8 układu scalonego, diody łączą się katodami z końcem uzwojenia transformatora w punkcie, gdzie na foto brakuje fragmentu ścieżki. Z tego miejsca było przebicie do masy pod scalakiem.
Przypuszczam, że D16 to może być szybka dioda FR107, a D14 to Transil 1.5KE200A, ale pewności nie mam. Czy ktoś mógłby proszę potwierdzić, jakie to są diody?
Z góry dziękuję