logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z CCM: Przekaźnik elektrycznie sterowanych szyb i blokady drzwi nie działa po naprawie koroz

jonnebrann5 12 Lip 2024 13:02 732 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21151942
    jonnebrann5
    Poziom 2  
    Witam!
    Mam problem z moim CCM jak sądzę

Moje elektryczne szyby przestały działać, a kiedy próbowałem nacisnąć przycisk blokady drzwi, usłyszałem tylko, że przekaźnik się wyłącza, ale to nie zadziałało.

Przekopałem się przez przewody i stwierdziłem, że czerwony/niebieski i czerwony/biały bardzo mocno skorodowały. Najpierw przeciąłem i przylutowałem przewody czerwony / niebieski, zanim dowiedziałem się, że czerwony / biały skorodował, ale po tym, jak to zrobiłem, okna nie działały, a teraz przekaźnik zamka drzwi nie przełączał się.

Potem zobaczyłem czerwony / biały i zrobiłem to samo i nic się nie stało. Dowiedziałem się, że metalowy bezpiecznik termiczny 30 A może również korodować, ale kiedy to sprawdziłem, wydawało się, że jest w porządku.

Jeśli sprawdzisz zdjęcia, możesz sam się przekonać.
    (Należy pamiętać, że pospieszyłem się z lutowaniem i połączyłem czerwone/białe przewody ręcznie).

Czy ktoś (jeśli ktoś w ogóle działa) może mi pomóc z tym problemem!

Wiązka przewodów samochodowych z widocznymi połączeniami lutowanymi. Zbliżenie na wiązkę kabli w samochodzie, z widocznymi niebieskimi i czerwonymi przewodami przylutowanymi ręcznie. Zdjęcie pokazuje dwa przewody elektryczne trzymane przez osobę, są one przylutowane i częściowo odsłonięte. W tle widać wiązkę przewodów. .
  • REKLAMA
  • #2 21158593
    jony202b
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam

Czy problem nadal występuje?

Myślę, że powinieneś łączyć kable pojedynczo, nawet jeśli są tego samego koloru i odpowiednio je zaizolować. Teraz problemem jest wiedzieć jak je sparować.
    Następnie sprawdziłbym wszystkie bezpieczniki.
  • #3 21161284
    jonnebrann5
    Poziom 2  
    >>21158593
    Dzięki za odpowiedź!
    Spróbuję tego
REKLAMA