logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsze kolumny do amplitunera Yamaha RX-497 do 500 zł - które wybrać?

lukaszrak19 15 Lip 2024 13:47 456 1
REKLAMA
  • #1 21155351
    lukaszrak19
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Dzień dobry chciałbym dokupić kolumny do amplitunera Yamaha RX-497, zależy mi na bass i jakość dźwięku by nie była zła, udało mi się znaleźć takie kolumny w okolicy (Bolesławiec i okolice) tak do 500 zł kolumny, znalazłem takie modele:
    - Jamo Power 350 (w słabym stanie)
    - Canton Fonum 401
    - Canton Sat 2
    - Quadral Argent 50
    - Infinity reference 50
    - Yamaha NS-G40
    - Tannoy revolution r2
    - Quadral quintas QLX 202
    - Magnat Pro 11
    - Tonsil ballada 100
  • REKLAMA
  • #2 21155429
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2041
    Witam,
    nie da ci się pomóc,
    zauważ, że ocena jakości i brzmienia jest na tyle subiektywna, że to co podoba się jednemu, dla innego będzie okropne.
    Musisz sam posłuchać wybranych kolumn, najlepiej właśnie z tym amplitunerem.
    Nie podałeś kryteriów oceny, dobry bas i niezła jakość to zbyt ogólne pojęcia. Jakie ma być przeznaczenie? i wykorzystanie?
    To jest amplituner, czyli urządzenie przeznaczone do kina domowego, czyli już z założenia "bas" będzie średni, bo nie jest to wzmacniacz zoptymalizowany do jakości i odtwarzania muzyki.
    Nie znam tych kolumn, ale raczej zapomnij o starych i wyeksploatowanych (jak sądzę, to takie z dopiskiem w słabym stanie), raczej nowe, rozważ czy nie warto może poczekać i dołożyć, aby wybrać coś lepszego, niż kupować w pośpiechu i z ograniczeniami.
    Pozdrawiam
REKLAMA