logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piekarnik Mastercook O5M X - dioda świeci, brak grzania i wentylacji, co wymienić?

longerinho77 20 Lip 2024 09:56 471 8
REKLAMA
  • #1 21161230
    longerinho77
    Poziom 8  
    Cześć wszystkim!
    Potrzebuję waszej pomocy, a mianowicie chodzi o piekarnik elektryczny Mastercook O5M X. Piekarnik normalnie grzał, wszystko było okej, nie dawał jakichś znaków, że coś się psuje i nagle, gdy chciałem załączyć piekarnik, to zapala się tylko dioda na panelu, a piekarnik ani nie grzeje, ani wentylator się nie załącza, ani lampka w środku nie świeci. Tak jak wspomniałem, tylko dioda się świeci na panelu. Czy ktoś miał podobny problem? Podzielcie się swoimi doświadczeniami, co to może być, co trzeba wymienić. Pozdrawiam 😉
  • REKLAMA
  • #3 21161264
    longerinho77
    Poziom 8  
    >>21161245
    Nie ma wyświetlacza, tylko pokrętło.
  • REKLAMA
  • #5 21163800
    longerinho77
    Poziom 8  
    Rozebrałem panel i wyciągnąłem przełącznik funkcji bo pewnie tam będzie problem tylko że nie umiem znaleźć takiego nigdzie na internecie do kupienia 🤔 Piekarnik Mastercook O5M X - dioda świeci, brak grzania i wentylacji, co wymienić? Piekarnik Mastercook O5M X - dioda świeci, brak grzania i wentylacji, co wymienić?
    Piekarnik Mastercook O5M X - dioda świeci, brak grzania i wentylacji, co wymienić?
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 21164732
    longerinho77
    Poziom 8  
    Porobiłem zdjęcia wszystkich literek/cyfr które są na przełączniku. Bardzo bym był wdzięczny jak byście mi pomogli dobrać zamiennik lub znaleźć jakieś aukcję 😉 Czerwona część przełącznika z oznaczeniami 9/284 C721 trzymana w dłoni. Zdjęcie zbliżeniowe przełącznika z widocznymi oznaczeniami na obudowie. Czerwony przełącznik elektryczny z wygrawerowanymi oznaczeniami technicznymi.
  • Pomocny post
    #9 21164802
    78db78
    Poziom 43  
    Ocena: 3175
    Nie ma zamiennika albo 200zl albo może próbuj reanimować styki, wyjmij ośkę z krzywkami będzie łatwiej.
    PS.
    A jeszcze mi się przypomniało, kiedyś do starej kuchenki Bosch nie mogłem dostać przełącznika kupiłem podobny przełożyłem ośkę z krzywkami ze starego i zlikwidowałem/zrobiłem nowe mostki na stykach żeby pasowało.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z piekarnikiem elektrycznym Mastercook O5M X, który przestał grzać i wentylować, a jedynie świeci dioda na panelu. Po rozebraniu panelu, podejrzewa uszkodzenie przełącznika funkcji, który może mieć wypalone styki. Użytkownicy sugerują, że można spróbować znaleźć zamiennik przełącznika, jednak ceny oryginalnych części są wysokie (ponad 200 zł). Wskazówki obejmują również możliwość reanimacji styków lub wykorzystania podobnego przełącznika z innego urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA