Witam, mam problem z internetem światłowód w domu. Router znajduje się na parterze i osiąga prędkość do 300 mbps, natomiast na piętrze do 10 mbps.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamartaa napisał:zawsze się da
jdawid232 napisał:A jakieś rozwiązanie bezprzewodowe?
hindoos napisał:w niedawno remontowanym salonie.
Erbit napisał:który "myśli o monitoring i internecie bo właśnie wykończył nowy dom
hindoos napisał:po co? Nie wiem, może żeby zarobić? Czy kladziez akretke czy kabel energetyczny zarobek podobny.Bo człowiek nie myśli o czymś czego na ten moment nie potrzebuje. Fachowcy też nic takiego nie zaproponują, bo i po co?.
hindoos napisał:Fachowcy też nic takiego nie zaproponują
hindoos napisał:Bo człowiek nie myśli o czymś czego na ten moment nie potrzebuje
hindoos napisał:Fachowcy też nic takiego nie zaproponują
hindoos napisał:Ci którzy pracują u mnie są tak zawaleni robotą, że wchodzą spóźnieni
Erbit napisał:Sieć "internetowa" to dziś taka sama podstawa jak sieć elektryczna a elektryk to nie fachowiec od sieci internetowej (choć wielu elektrykom wydaje się, że nimi są).
Erbit napisał:Jakoś w pokoju nie potrzebujesz gniazdka elektrycznego w każdym narożniku każdego pokoju - to po co je tam montujesz
hindoos napisał:Fachowcy też nic takiego nie zaproponują, bo i po co? Dla nich to dodatkowa robota a wszyscy się spieszą.
hindoos napisał:O, to to to! Malowanie ścian i sufit podwieszany nie robili u mnie elektryk ani sieciowiec.
jdawid232 napisał:>>21166504 teraz centralnie pokój na piętrze centralnie nad routerem ma internet
I myślałem żeby zakupić np router mesh tplink deco m4 i podłączyć w pokoju na piętrze.
jdawid232 napisał:plink deco m4 i podłączyć w pokoju na piętrze.
Erbit napisał:Właśnie do tego zmierzałem - do inwestora czyli do Ciebie
Erbit napisał:Powinieneś zgłosić się do fachowca "sieciowca".
hindoos napisał:No i architekt wnętrz powinien zaproponować nowy, optymalny układ pomieszczenia. Projektant oświetlenia powinien dobrać nowe, właściwe oprawy oświetleniowe
IC_Current napisał:Nie mając gniazdek elektrycznych i jakichkolwiek opraw, będziesz siedział w ciemności
jdawid232 napisał:różna skoki ponad 200
hindoos napisał:Nie popadajmy w skrajności. Lampkę podłącze sobie na przedłużaczu tak jak złapie WiFi z repeatera.
IC_Current napisał:po prostu nie skorzystasz z dostępu do Internetu