logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Aktualne ceny robocizny hydraulika w Radomiu - czy 300 zł za punkt kanalizacyjny to przesada?

Barbarossa77 26 Lip 2024 12:37 1173 7
REKLAMA
  • #1 21168718
    Barbarossa77
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    witam
    Mam pytanie o aktualne ceny rynkowe usług hydrawulicznych kanalizacja (mazowieckie Radom)
    Miałem zrobiony poziom 0 kanalizacji zalane chudziakiem. Przed wylewkami hydraulik żeby wyjść nad poziom wylewek przedłużał .Wydaje mi się że cena za robociznę ponad ponad 300 zł to przesada.
  • REKLAMA
  • #2 21168746
    SlawekKedra
    Poziom 43  
    Ocena: 1930
    Barbarossa77 napisał:
    Wydaje mi się że cena za robociznę ponad ponad 300 zł to przesada.

Możesz to łatwo zmienić stając się hydraulikiem i robiąc to taniej.
  • REKLAMA
  • #3 21168893
    Barbarossa77
    Poziom 3  
    Zadałem konkretne pytanie jak . Nic nikomu po takim wpisie . jak Się nie wie to się nie wypowiada
  • REKLAMA
  • #4 21168903
    SlawekKedra
    Poziom 43  
    Ocena: 1930
    Barbarossa77 napisał:
    Zadałem konkretne pytanie jak .

Nie zadałeś żadnego pytania. Wyraziłeś tylko opinię że ''wydaje ci się'' że cena za robociznę 300zł to przesada.
  • REKLAMA
  • #5 21168927
    Barbarossa77
    Poziom 3  
    Prosze sprawdzić temat posta. Mógłbym prosić o nie spamowanie . Nic Pan nie wnosi do tematu
  • #6 21168966
    Inkwizycja
    Poziom 30  
    Ocena: 415
    Wszystko zależy od wykonawcy. Za roboczogodzinę obecnie hydraulik liczy 150-250zł czasami i więcej.
    Ps. Taka sytuacja:
    - Dobry.Trzeba wymienić wodomierz.
    - Bry. Jaki?
    - No do wody.
    - Ciepła czy zimna? Jaka średnica, przepływ?
    -Nie wiem.
    - 300zł + materiały.
    -Zdzierstwo wymiana 10min. Dam 50zł.
    -Do widzenia.
    Czemu "Do widzenia"? Policzmy: Dojazd do klienta, sprawdzenie co to za wodomierz, wyprawa do hurtowni, powrót do klienta, montaż ( czasami 5 min a czasami i 2h bo instalacja się na słowo honoru trzyma), powrót do domu. Wystarczy teraz podstawić sobie czas i takie "do widzenia" wychodzą.
  • #7 21169039
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3843
    Barbarossa77 napisał:
    Przed wylewkami hydraulik żeby wyjść nad poziom wylewek przedłużał .Wydaje mi się że cena za robociznę ponad ponad 300 zł to przesada.

Rozumiem że na cenę umówiłeś się przed robotą? Bo te 300 zyli to ani mało ani dużo. Tyle ile chciał fachowiec. Rzucił ci kwotę i jak tobie wydawało się za dużo to trzeba było szukać tańszego albo się nauczyć i samemu zrobić. Chyba że wezwałeś, powiedziałeś co ma robić a kwotę rzucił dopiero po robocie. W takim układzie się ciesz bo mógł i tysiaka zarządać. Wszak robota wykonana
  • #8 21169220
    Barbarossa77
    Poziom 3  
    Hydraulik zredukował kwote

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat cen robocizny hydraulików w Radomiu, szczególnie w kontekście kosztów związanych z instalacją kanalizacji. Użytkownik wyraził opinię, że cena 300 zł za punkt kanalizacyjny wydaje się przesadzona. Odpowiedzi wskazują, że ceny robocizny wahają się od 150 do 250 zł za roboczogodzinę, a ostateczna kwota zależy od wykonawcy oraz specyfiki pracy. Wskazano również, że przed rozpoczęciem prac warto ustalić cenę, aby uniknąć nieporozumień. Niektórzy użytkownicy podkreślili, że w przypadku braku wcześniejszej umowy, hydraulik mógłby zażądać znacznie wyższej kwoty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA