logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TC 1484B - brak połączeń po burzy, sygnał nie ma takiego numeru

yzrej 08 Gru 2005 06:47 1430 4
REKLAMA
  • #1 2064332
    yzrej
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    Witam.
    Telefon jest po burzy , słuchawka była oddzielnie i jest 100% sprawna (sprawdzałem na innym) .
    Jest również komunikacja z bazą i to bezproblemowa , ale jest jeden mankament.
    Telefon niby wybiera numer słychać to, natomiast niestety nigdzie nie dzwoni jeśli dzwoni się na niego to w słuchawce jest sygnał coś takiego jak " nie ma takiego numeru " ale bez komunikatu sam sygnał.
    W związku z tym mam pytanie czy da sie z tym coś zrobić ja z telefonami sie jeszcze nie bawiłem ale na mój głupi rozum jest coś nie tak z obwodem wejście /wyjście. Czy mam racje. Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2064371
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    zapewne masz sklejony przekaznik-kontraktron
    dodatkowo sprawdzic elementy które masz na wejsciu-zwierają linie

a z chwilą podpiecia do linni masz sygnał???
    Załączniki:
    • Panasonic KX-TC 1484B - brak połączeń po burzy, sygnał nie ma takiego numeru ring.jpg (30.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2265916
    yzrej
    Poziom 12  
    Witam.
    Przepraszam że tak późno ale wcześniej mnie nie było (wyjazd).
    Tak po podpięciu do lini jest sygnał telefon nawet wybiera numer ale potem jest cisza.
    Narazie posprawdzam ten schemacik i ten kontaktron , jak co to dam znać.
  • REKLAMA
  • #4 2266000
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Najczęściej Q3 lub dioda, której na tym schemacie nie ma (Zenerka 15-18V) jest do wymiany.
  • #5 2344967
    yzrej
    Poziom 12  
    Witam
    Po licznych próbach związanych również z wymianą tranzystorka Q3 problem nie został rozwiązany.
    Dopiero po kupnie innego telefonu i wymianie kontaktronu (porada serwistel) telefon zaczoł działać ( są trudności przy zdobyciu takiego kontaktronu , a nie wiem jakim można go zastąpić).
    Działanie telefonu nie jest w pełni poprawne , a objawia sie to tym iż słuchawka zawsze ma kontakt z bazą ale nie zawsze ma sygnał lini jest tak mniej więcej co druga próba połączenia.
    Natomiast połączenia przychodzące realizuje poprawnie , no i jak jest ten sygnał lini to również połączenie wychodzące jest poprawne.
REKLAMA