logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aficio MP3352 -jak dodać brakującą funkcję skanowania i drukowania ?

teridar 29 Lip 2024 21:45 327 2
REKLAMA
  • #1 21173231
    teridar
    Poziom 18  
    Ocena: 20
    Witam.
    Pozyskałem w rozliczeniu kopiarkę Aficio MP3352 - wersja golas bez niczego. Chcę dołożyć do niej funkcję skanu i drukarki.
    Po zdjęciu zaślepki okazało się że był cały kontroler wraz z HDD i jedną kością pamięci 512 MB. Brakowało jedynie karty SD, która nabyłem metodą kupna.
    I teraz zaczynają się schody. Nie siedzę na co dzień w RICOHU, więc może robię coś źle.
    Włożyłem kartę SD, w trybie serwisowym: 5-985 On board NIC przestawiam na 1, On board USB też na 1.
    Po restarcie w narzędziach i Service Mode zgłasza się tylko skaner, drukarka nie.
    Robię więc w SM 5-801 Memory clear 1 All.
    Po restarcie w menu pojawia się drukarka, ale jak chcę wejść w ustawienia drukarki - kopiarka wyrzuca SC997.
    Po kolejnym restarcie- drukarka znowu znika z systemu.
    Karta która kupiłem wygląda tak:
    Zdjęcie przedstawia kartę SD z oznaczeniem Printer/Scanner Unit Type 3352.
    Czy robię coś źle, a może pomijam jakiś krok?
  • REKLAMA
  • #2 21174024
    pcnet

Poziom 32  
    Ocena: 217
    A dysk jest sprawny.
    Zrób upgrade firmware przez ricoh firmware tool
    Konto firmowe:
    PC-NET
    Słonecznikowa 6B, Częstochowa, 42-224 | Strona WWW: https://agapo.pl
  • #3 21234062
    teridar
    Poziom 18  
    Ocena: 20
    Jeżeli chodzi o dysk, to zapomniałem napisać że podmieniałem już dysk na inny oraz formatowałem zarówno ten który był w kopiarce jak i ten podmieniany.
    -----------------
    Edit
    Nie mogę skorzystać z narzędzia ricoh firmware tool, ponieważ drukarka nie jest wykrywana.
    Drukarka się pinguje, natomiast strona konfiguracji przez www otwiera się kilka, kilkanaście minut i po kliknięciu reaguje też bardzo wolno.
REKLAMA