logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Quad Bashan 250 - problem z układem paliwowym, paliwo nie dochodzi do filtra

mikitv444 29 Lip 2024 22:47 1377 6
REKLAMA
  • #1 21173306
    mikitv444
    Poziom 2  
    Posiadam Quada Bashana 250, mam problem z układem paliwowym. Mój kolega ma Asixa 250 i ma taki sam problem. Podczas jazdy nie da się wykorzystać całej pojemności baku, mam na myśli, że jak jest mało paliwa, trochę poniżej czujnika rezerwy, około 1/3 baku, paliwo nie przelewa się nawet do filtra. W czasie jazdy schodzi paliwo z filtra do momentu, aż Quadem nie da się jechać, bo przerywa, nie dochodzi paliwo. Czyszczony był cały układ paliwowy bez skutku. Nie wiem, w czym może być problem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21173427
    mikitv444
    Poziom 2  
    Wszystko było czyszczone, wykreciłem bak i przeczysciłem, tak samo wszystkie wężyki. Jakby nie działało odpowietrzenie baku, to musiałby być to błąd konstrukcyjny. Korek jest na klucz z widocznym odpowietrzeniem, niedaleko wlewu baku jest wężyk przelewowy, który też był czyszczony.
  • REKLAMA
  • #5 21173442
    mikitv444
    Poziom 2  
    W baku nie ma sitka, a filtr jest za kranikiem, sprawdzę czy delikatnie podcięcie rurki z baku coś da, bo delikatnie jest zakrzywione. Za kranikiem coś nie chce zbytnio lecieć paliwo, a przed nie ma takiego problemu.
  • REKLAMA
  • #6 21181101
    mikitv444
    Poziom 2  
    .roche przestawiłem wężyk, ale nic nie dało, po sprawdzałem. Jak się wypnie wężyk przed lub za filtrem, to przeleje się trochę paliwa, ale nie wiele. Potem dzieje się to samo, brak paliwa w filtrze, przepisanie wężyka i tak kilka razy podczas jazdy.
  • #7 21192542
    mikitv444
    Poziom 2  
    Coś z kranikiem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z układem paliwowym w quadzie Bashan 250, polegający na braku dostępu paliwa do filtra, gdy poziom paliwa spada poniżej 1/3 baku. Pomimo czyszczenia całego układu paliwowego, problem nadal występuje. Inny użytkownik sugeruje sprawdzenie odpowietrzenia baku, a także modyfikację wężyka paliwowego, aby poprawić przepływ. Wskazano również na możliwe problemy z kranikiem paliwowym, który może być przyczyną braku paliwa w filtrze.
REKLAMA