logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Quad 250 Bashan nie odpala po jeździe - brak iskry, sprawdzono cewkę

Quad250 04 Lis 2019 19:18 2619 2
REKLAMA
  • #1 18258443
    Quad250
    Poziom 1  
    Witam,
    mam problem z quadem bashan 250, a mianowicie ostatnio byłem na przejażdżce w lesie i po około 1h jazdy zjeżdżałem z górki i na samym dole zszedłem do 1 i przy puszczaniu sprzęgła quad zgasł i nie odpali, przyciągnąłem go do domu, sprawdziłem iskrę i jej wcale nie ma. Rozrusznik kręci ale nic się nie dzieje. Zakładałem inną cewkę i moduł od innego Quada 250 Bashan ale nawet na innej cewce iskry nie ma w ogolę.

Może ktoś wie co może być przyczyna? Prosiłbym o pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 18259734
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 314
    Rozszerzę trochę myśl kolegi barton21
    barton21 napisał:
    Możesz sprawdzić również czy nie ma zwarcia miedzy czarno białym a zielonym przewodem gdy stacyjke ustawioną masz na włączony zapłon

Przewód czarno-biały podłączony do modułu zapłonowego (dla układów zapłonowych AC) odpowiada za wyłączenie iskry - zgaszenie silnika po wyłączeniu kluczyka lub zadziałaniu zabezpieczeń typu: zrywka, boczny podnóżek w przypadku skuterów. Moduł zapłonowy wyłączona generowanie iskry jeśli na tym przewodzie będzie minus/masa. Sprawdź czy masa zostaje odłączona na tym przewodzie po włączeniu kluczyka, czy może mimo to jest dalej - co blokowałoby iskrę. Jak to będzie ok to problemu trzeba szukać w układzie zapłonowym.
REKLAMA