logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam programu DEMO twelve do programowania regulatora mocy biernej MRM-12

janhen 01 Sie 2024 21:33 888 5
REKLAMA
  • #1 21176707
    janhen
    Poziom 22  
    Ocena: 152
    Program DEMO twelve do programowania regulatora mocy biernej MRM-12 bez zegara .

Czy ktoś posiada ten program w wersji elektronicznej i może mi go przesłać ?
    Jeżeli to możliwe to proszę odpowiedź na priva .
  • REKLAMA
  • #2 21179001
    sisko
    Poziom 34  
    Ocena: 537
    Program DEMO twelve jest tylko symulatorem regulatora. Działa tylko na systemie winXP.

Instal...7z (1.34 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Napisz do Twelve prośbę, o udostępnienie programu do zdalnego programowania regulatora MRM-12. Być może wyślą Ci go.
  • REKLAMA
  • #3 21180087
    janhen
    Poziom 22  
    Witam
    Dziękuję za zainteresowanie tematem. Przed umieszczeniem tego tematu na forum wysłałem 2-krotnie e-maile w tej sprawie do tej firmy. Ten MRM-12c to wersja z przed ok. 20 lat ale sprawny i działa a teraz potrzeba dokonać pewnych zmian aby bateria prawidłowo kompensowała.
    Ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi . Dopiero w rozmowie telefonicznej otrzymałem odpowiedź że nie maja już tego programu DEMO
    i nie wysyłają do zainteresowanych a więc ta droga jest zamknięta . Temat jest dalej aktualny jeżeli ktoś zechce pomóc
    to czekam na wiadomość .
  • REKLAMA
  • #4 21180153
    sisko
    Poziom 34  
    Ocena: 537
    Jak dobrze pamiętam, wersja MRM-12c, MRM-12cs. Były programowane tylko z klawiatury. Nie miały złącza RS485 do komunikacji. Dopiero wersje MRM-12e, MRM-12ec. Mogły być opcjonalnie wyposażone w interfejs RS485.

Program DEMO Twelve masz w załączniku w poprzednim moim poście. Można go uruchomić tylko w systemie winXP.

Zrzut ekranu z demonstracyjnego programu dla regulatora mocy biernej MRM-12 C.

Instrukcja Do MRM-12c, MRM-12cs
    dtr_mr..pdf (1.04 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 21181332
    janhen
    Poziom 22  
    Witam ponownie!
    Może źle napisałam, że Demo do programowania bo MRM-12c nie jest do tego przystosowany. Ok. 20 lat temu montowałem i uruchamiałem tę baterię 6-stop. 60kVAr z trybem pracy kołowym. Ok. 3 lata temu w tej firmie została zamontowana bateria PV o mocy 50kW. W czerwcu byłem w tej firmie i zauważyłem nieprawidłową pracę tej baterii kondensatorów. Po sprawdzeniu faktur za energię okazało się, że od m-ca marca do maja pojawiły się i zwiększały opłaty za energię bierną indukcyjną i większe za pojemnościową. Okazało się, że to falownik powoduje prze-kompensowanie i zwiększanie opłat. Chcę zmniejszyć moc kondensatorów 1 i 2 stopnia i zmienić tryb pracy na 3. i inne nastawy, bo teraz zmniejszony jest znacznie pobór mocy związany z ograniczeniem produkcji i fotowoltaiką. Z Demo chciałbym sobie przypomnieć sposób nastaw w tym regulatorze. Dziękuję kolegom za zainteresowanie tematem.
REKLAMA