logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Xiaomi redmi note 10 pro zawiesza się co jakiś czas

Anonimowy6564 02 Sie 2024 15:58 2592 24
  • #1 21177471
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Witam mój Xiaomi redmi note 10 pro zawiesza się co jakiś czas od aktualizacji do miui 13.po odblokowaniu bootloadera i wgraniu Pixel experience 13 jest trochę lepiej ale tak czy siak się zawiesza reset przyciskiem zasilania pomaga.Czy flashowanie miui 12.5 pomoże?
  • #3 21178096
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Głównie YouTube i tik tok ale nawet moja apka bankowa się potrafi zawiesić a na czystym miui było jeszcze gorzej jak na tym Pixel experience
  • #4 21178113
    rtesadfg56
    Poziom 29  
    Ocena: 255
    Bawilem sie w te mody linage os itd., to sam syf. Laduj twrp i wyczysc wszystko. W redmi 7 wywalilem kilka aplikacji systemowych i jako tako smiga. Aktualizuje tylko te aplikacje ktore sa potrzebne. Czyli przegladarka, apk bankowa, webview, uslugi google. Reszta zbedna i zapychajaca.
  • #5 21178121
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Wybrałem te Pixel experience bo właśnie nie było syfu z miui ale znowu płatności zbliżeniowe nie działają a twrp też nie będzie działać bo mam androida 13 a twrp obsługuje do androida 12.już prawie zbrickowałem mojego drugiego redmi note 8t przez twrp
  • #7 21178130
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Z Orange foxa korzystałem na redmi 6a i zadowolony byłem tylko to też na custom Romie było ale system działał normalnie

Dodano po 3 [minuty]:

A miui 14 będzie się zawieszać?
  • #9 21178140
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Nie ma a chciałem go zainstalować ale na YT dużo ludzi brickuje sobie przez to telefony

Dodano po 9 [minuty]:

Mojego redmi 6a też zbrickowałem przez magisk
  • #11 21178176
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    A żeby się nie zablokował bootloader to trzeba clean_all zrobić?
  • #13 21178183
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Rom fastboot ma być tak? Będę flashował V14.0.8.0 global
  • #14 21178189
    rtesadfg56
    Poziom 29  
    Ocena: 255
    Podglad z flash_all.bat oryginalnego rom-a:
    fastboot %* getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *onc" || echo Missmatching image and device
    fastboot %* getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *onc" || exit /B 1
    set CURRENT_ANTI_VER=1
    for /f "tokens=2 delims=: " %%i in ('fastboot %* getvar anti 2^>^&1 ^| findstr /r /c:"anti:"')  do (set version=%%i)
    if [%version%] EQU [] set version=0
    if %version% GTR %CURRENT_ANTI_VER% (
    	echo current device antirollback version is greater than this package
    	exit /B 1
    )
    fastboot %* flash tz %~dp0images\tz.mbn || @echo "Flash tz error" && exit /B 1
    fastboot %* flash sbl1 %~dp0images\sbl1.mbn || @echo "Flash sbl1 error" && exit /B 1
    fastboot %* flash rpm %~dp0images\rpm.mbn || @echo "Flash rpm error" && exit /B 1
    fastboot %* flash aboot %~dp0images\emmc_appsboot.mbn || @echo "Flash emmc_appsboot error" && exit /B 1
    fastboot %* flash devcfg %~dp0images\devcfg.mbn || @echo "Flash devcfg error" && exit /B 1
    fastboot %* flash keymaster %~dp0images\km4.mbn || @echo "Flash keymaster error" && exit /B 1
    fastboot %* flash cmnlib %~dp0images\cmnlib_30.mbn || @echo "Flash cmnlib error" && exit /B 1
    fastboot %* flash cmnlib64 %~dp0images\cmnlib64_30.mbn || @echo "Flash cmnlib64 error" && exit /B 1
    fastboot %* flash lksecapp %~dp0images\lksecapp.mbn || @echo "Flash lksecapp error" && exit /B 1

fastboot %* flash tzbak %~dp0images\tz.mbn || @echo "Flash tzbak error" && exit /B 1
    fastboot %* flash sbl1bak %~dp0images\sbl1.mbn || @echo "Flash sbl1bak error" && exit /B 1
    fastboot %* flash rpmbak %~dp0images\rpm.mbn || @echo "Flash uboot rpmbak" && exit /B 1
    fastboot %* flash abootbak %~dp0images\emmc_appsboot.mbn || @echo "Flash abootbak error" && exit /B 1
    fastboot %* flash devcfgbak %~dp0images\devcfg.mbn || @echo "Flash devcfgbak error" && exit /B 1
    fastboot %* flash keymasterbak %~dp0images\km4.mbn || @echo "Flash keymasterbak error" && exit /B 1
    fastboot %* flash cmnlibbak %~dp0images\cmnlib_30.mbn || @echo "Flash cmnlibbak error" && exit /B 1
    fastboot %* flash cmnlib64bak %~dp0images\cmnlib64_30.mbn || @echo "Flash cmnlib64bak error" && exit /B 1
    fastboot %* flash lksecappbak %~dp0images\lksecapp.mbn || @echo "Flash lksecappbak error" && exit /B 1

fastboot %* erase boot
    fastboot %* flash modem %~dp0images\NON-HLOS.bin || @echo "Flash modem error" && exit /B 1
    fastboot %* flash system %~dp0images\system.img || @echo "Flash system error" && exit /B 1
    fastboot %* flash vendor %~dp0images\vendor.img || @echo "Flash vendor error" && exit /B 1
    fastboot %* flash cache %~dp0images\cache.img || @echo "Flash cache error" && exit /B 1
    fastboot %* flash userdata %~dp0images\userdata.img || @echo "Flash userdata error" && exit /B 1
    fastboot %* flash recovery %~dp0images\recovery.img || @echo "Flash recovery error" && exit /B 1
    fastboot %* flash boot %~dp0images\boot.img || @echo "Flash boot error" && exit /B 1

fastboot %* flash dsp %~dp0images\adspso.bin || @echo "Flash adspso error" && exit /B 1
    fastboot %* erase splash
    fastboot %* flash splash %~dp0images\splash.img || @echo "Flash splash error" && exit /B 1
    fastboot %* erase DDR

fastboot %* flash cust %~dp0images\cust.img || @echo "Flash cust error" && exit /B 1
    fastboot %* flash dtbo %~dp0images\dtbo.img || @echo "Flash dtbo error" && exit /B 1
    fastboot %* flash vbmeta %~dp0images\vbmeta.img || @echo "Flash vbmeta error" && exit /B 1

fastboot %* erase misc

fastboot %* reboot
    pause

• #15 21178190
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Jeszcze znalazłem Roma od miui polska a mam odblokowany bootloader to też mogę spróbować

Dodano po 4 [minuty]:

A jeszcze jedno to jak to wygląda z rootem na miui?
  • #17 21178197
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    No to zainstaluje tego Ori miui a z rootem się zobaczy bo to nie jest pilne

Dodano po 10 [minuty]:

Czyli flash_all.bat?

Dodano po 13 [minuty]:

Kod: Bash
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Dodano po 5 [minuty]:

spróbowałem flashować flash_all.bat i tylko na chwilę się otwarło i zamkneło okienko cmd
  • #19 21178225
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Nie było restartu ten plik nic nie zrobił
  • #21 21178234
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Tak a ten folder z romem musi być w folderze z fastboot?
  • #23 21178323
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    nadal jest tak samo mam dobrze skopiowane pliki i wywala cały czas to okienko a miflash nie wykrywa telefonu
  • #24 21181180
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Nie zapomnij tylko skopiować wszystkich ważnych danych. Jeżeli wieszało na oryginalnym miui i wiesza na modach to pamięć może się kończyć. Za którymś razem zawiesi się na dobre. Nic nie wgrasz, nie uruchomisz tel.
  • #25 21185254
    Anonimowy6564
    Poziom 4  
    Naprawiłem ten problem poprzez flashowanie Pixel experience jeszcze raz i jeszcze w recovery reset fabryczny i to pomogło bo już się nie zawiesza

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zawieszaniem się telefonu Xiaomi Redmi Note 10 Pro po aktualizacji do MIUI 13. Po odblokowaniu bootloadera i wgraniu Pixel Experience 13 sytuacja się poprawiła, ale problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że zawieszanie może być spowodowane aplikacjami obciążającymi system, a także zalecają czyszczenie systemu i instalację oryginalnego ROM-u. Użytkownik rozważa flashowanie MIUI 12.5, ale ostatecznie rozwiązuje problem przez ponowne wgranie Pixel Experience oraz wykonanie resetu fabrycznego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA