logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool WFO3T142X Jak samodzielnie odblokować siłownik drzwi w zmywarce?

remontywilkosz 03 Sie 2024 09:09 3666 2
REKLAMA
  • #1 21178060
    remontywilkosz
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Witam,

W zmywarce Whirlpool WFO3T142X 6 zmysł zablokował mi się siłownik (otworzył drzwi i tak już został). W ciągu miesiąca jest to już drugi raz.
    Poprzednio zgłosiłem to na gwarancję, po 5 dniach przyjechał pan z serwisu, podpiął jakąś wtyczkę (coś jak do diagnostyki samochodowej) i po chwili drzwi się zamknęły.

Czy jest jakaś metoda, żeby samodzielnie to zrobić? Bo szczerze przeraża mnie czas oczekiwania na serwisanta, który przyjedzie, pogrzebie 5 min, a problem wróci za miesiąc?
  • REKLAMA
  • #2 21179034
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1134
    U mnie w innej marce (Smeg) jest silniczek i ślimak, można go palcem kręcić do skutku (aż się popychacze schowają).
  • #3 21183635
    remontywilkosz
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Cześć,

Na czas oczekiwania na serwisanta, wykręciłem mechanizm otwierania drzwi.

Dziś był serwisant (taki prawdziwy, ludzki, nie jakaś menda jak poprzednio). W domu była żona, był zdziwiony, że do takiej pierdoły firma wzywa technika, zamiast przez telefon poinstruować, jak to naprawić.

Więc tak,
    Trzeba wykręcić ten mechanizm (dwie śruby torx), następnie ściągamy górne wieko mechanizmu (jest na zatrzaski) i cofamy mechanizm do tyłu. Wystarczy trochę przekręcić i po uruchomieniu zmywarki sam się schowa.

Później jak będę mieć czas, to zamieszczę zdjęcia.
REKLAMA