Cześć! Ostatnio przeglądałem forum w celu odnalezienie procedury pozwalającej na rozwiązanie problemu z zablokowanym siłownikiem drzwi w pozycji otwartej w zmywarce Whirlpool WSIO 3034 PFE X. Niestety jedyne co znalazłem tu oraz "w internetach" to to, że trzeba wymienić siłownik, całkiem go wyłączyć (programowo, wtyczką), albo nawet wcisnąć na siłę
Zdziwiłem się, bo jakieś 2 lata temu już taką procedurę w tej zmywarce przeprowadzałem...
Na szczęście ze strzępków pamięci i chwili główkowania udało się przywrócić siłownik do pozycji zamkniętej.
Dla zainteresowanych:
Zmywarka wyłączona
1. Włączyć przyciskiem i od razu wyłączyć
2. Przytrzymać przycisk P do momentu, aż będzie słychać sygnał dźwiękowy (3-5s)
3. Przytrzymać Power 1-2min - zmywarka chyba wcześniej zaczyna wykonywać jakieś testy dlatego może być słychać różne dźwięki, ale należy trzymać przycisk wciśnięty, aż mechanizm otwierania nie zacznie się poruszać.
Na szczęście ze strzępków pamięci i chwili główkowania udało się przywrócić siłownik do pozycji zamkniętej.
Dla zainteresowanych:
Zmywarka wyłączona
1. Włączyć przyciskiem i od razu wyłączyć
2. Przytrzymać przycisk P do momentu, aż będzie słychać sygnał dźwiękowy (3-5s)
3. Przytrzymać Power 1-2min - zmywarka chyba wcześniej zaczyna wykonywać jakieś testy dlatego może być słychać różne dźwięki, ale należy trzymać przycisk wciśnięty, aż mechanizm otwierania nie zacznie się poruszać.